Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Patrick Laureij grote winnaar van cabaretfestival Cameretten 2013!

In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater is zaterdagavond zowel de Juryprijs als de Factua Publieksprijs toegekend aan Patrick Laureij. Patrick mag zich de grote winnaar noemen van de 48e editie van cabaretfestival Cameretten. De finale van Cameretten 2013 werd gespeeld door Rundfunk, Patrick Laureij en Fuad Hassen.  De finalisten zijn tot eind april 2014 in theater in Nederland te zien met de Cameretten Finalistentournee 2013.

Het was een goed jaar voor Cameretten. De finalisten waren aan elkaar gewaagd. Tot op het laatste moment bleef het spannend wie welke prijs in de wacht zou slepen. Fuad Hassen bracht met veel gemak een "echt" cabaretprogramma, terwijl Rundfunk verrassde met snelle sketches en hierbij duidelijk hun ervanuit de acedemie lieten zien.Zowel Rundfunk als Fuad Hassen zouden beide kans maken op de juryprijs, terwijl naar waarschijnlijkheid de publieksprijs naar Patrick Laureij zou gaan. De jury sloot echter de beraadslaging af met dezelfde conclusie als het publiek. 

De jury over de Jury- en Factua Publieksprijswinnaar Patrick Laureij met zijn programma ” Dekking Hoog ”:
” Patrick maakt met zijn opkomst vanuit de zaal echt een entree. De jury is onder de indruk van zijn podiumpresentatie en vindt hem een sympathieke en innemende persoonlijkheid. We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian. De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderingswaardig. Zelfs het kopen van een prullenbakkie bij de Blokker wordt een belevenis door zijn gortdroge, beeldende vertelstijl. Muffins worden na het zien van deze voorstelling niet meer gegeten maar geplukt. Patrick stelt dat woorden niet zijn wapens zijn, de jury denkt daar anders over en is nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft. ”

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marcel Haug, over Cameretten 2013: 
”De jury heeft deze 48e editie van het festival met veel plezier beleefd. Het was een goed jaar met sterke finalisten. Cameretten is ooit opgericht als een cabaretfestival. Anno 2013 kent het genre een grote diversiteit aan stijlen. Van muzikale kleinkunst tot stand-up comedy, van fysiek cabaret tot absurdistische sketches. Tot ons genoegen waren al deze sub-genres ook vertegenwoordigd op het festival. Dankzij het bijzonder warme en trouwe publiek van Cameretten stappen de deelnemers in een warm bad. Het is fijn te zien dat in een tijd van teruglopend theaterbezoek een festival met jong talent zo breed gedragen wordt.”
 
Sponsor:
Hoofdsponsor van Cameretten 2013 is incassospecialist Factua. Factua is reeds 30 jaar bekend met de financiële markt en verzorgt ruim 2,5 miljoen incasso’s op jaarbasis. Factua neemt niet alleen de facturatievraagstukken over van het intermediair. Ook het bepalen van de inhoud van overeenkomsten tussen intermediair en klant, de bijbehorende voorwaarden, advies over de inhoud van serviceabonnementen, de hoogte van de beloning, behoren tot de expertise van Factua.
 
Meer informatie over de finalisten en de juryrapporten van de halve finalisten én finalisten zijn te vinden op www.cameretten.nl.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
01-12-13 - 11:17:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100