Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Door naar de finale van cabaretfestival Cameretten zijn…

Drie avonden lang hebben negen halve finalisten hun programma’s gespeeld in het oude Luxor Theater. Na het zien van alle optredens heeft de jury, onder leiding van juryvoorzitter Marcel Haug, drie finalisten geselecteerd. De finalisten van Cabaretfestival Cameretten 2013 zijn Rundfunk, Patrick Laureij & Fuad Hassen. Op zaterdag 30 november is de finale in het nieuwe Luxor Theater, waar bekend wordt wie er vandoor gaat met de Juryprijs, de Factua Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs. 

Vanavond zal Cabaretmagazine live verslag doen van de finale via onze Twitter

De jury over de finalisten: 
Rundfunk met hun programma Rundfunk? 

”Beeldend, fysiek en absurdistisch, dat zijn Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout als het duo Rundfunk. 
Met een explosie van snel gemonteerde sketches over liefde, pijn en eenzaamheid balanceren ze regelmatig op het randje en laten ze de zaal verbluft achter. De jury is onder de indruk van hun eigenheid en sterke presence.”
 
Patrick Laureij met zijn programma Dekking Hoog
”De jury is onder de indruk van Patricks podiumpresentatie en vindt hem een innemende persoonlijkheid. We zien een stoere ‘jongen van de stoep’ en tegelijkertijd een kwetsbare comedian. De jury is lovend over zijn capaciteit om zijn observaties om te zetten in een goed getimed humoristisch verhaal. Wel contrasteert het theatrale slot met wat deze stand-upper het half uur daarvoor heeft laten zien. Het maakt extra nieuwsgierig naar wat hij nog meer te vertellen heeft.” 
 
Fuad Hassen met zijn programma Pareidolia 
”Na een voorzichtig begin pakt Fuad met een ontwapenend verhaal het publiek volledig in. Hij is een goede verteller, en heeft ook wat te vertellen. Fuad heeft een aantal sterke grappen en het gemak waarmee hij zich over het podium beweegt geeft de jury veel vertrouwen in zijn toekomst in het theater.”
 
Zaterdag in de finale spelen zij hun programma’s in een uitverkocht nieuwe Luxor Theater. Gastoptreden wordt verzorgd door de Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk. De presentatie is in handen van de gebroeders Kamps & Kamps. 
 
Hoofdsponsor van Cameretten 2013 is incassospecialist Factua.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
30-11-13 - 16:30:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100