Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Wim Helsen en Louise Korthals winnaars VSCD Cabaretprijzen

Zondag 29 september zijn de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen 2013 – de Poelifinario en de Neerlands Hoop – bekend gemaakt. Wim Helsen wint met zijn programma spijtig, spijtig, spijtig de Poelifinario 2013; de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Louise Korthals wint de Neerlands Hoop 2013, de cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

De uitreiking van de cabaretprijzen vond vanavond plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam. Hier werden de juryrapporten van de genomineerden alsmede het State of the Art voorgelezen en de winnaars bekend gemaakt. 

Jurycommentaar Wim Helsen
“Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes, (…). Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in spijtig, spijtig, spijtig niet teleur. Wim T. Schippers lijkt voor deze Vlaamse reus het woord ‘gekte’ te hebben uitgevonden.” Helsen won eerder de Poelifinario, in 2009 met zijn programma Het uur van de prutser. In 2004 won hij de Neerlands Hoop.

Andere genomineerden voor de Poelifinario waren: Kommil Foo voor ‘Breken’, Lebbis voor ‘Het grijze gebied’, Van der Laan en Woe voor ‘Buutvrij’, Ashton Brothers voor ‘Treasures’, Ronald Goedemondt voor ‘De R van Ronald’.

Jurycommentaar Louise Korthals

“Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat waarin ze zich duidelijk thuis voelt. Op haar beste momenten doet ze denken aan iconen van vorige generaties, zoals Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal”.

Naast Korthals waren ook Speelman en Speelman, Johan Goossens en Pieter Derks genomineerd.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
30-09-13 - 09:18:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100