Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Promotie Podiumkunsten stopt per 1 oktober

Promotie Podiumkunsten, het platform voor collectieve marketing van de podiumkunsten in Nederland, houdt per 1 oktober op te bestaan. De stichting wordt ontbonden en alle twaalf medewerkers worden ontslagen. De lopende projecten worden voortgezet tot 1 oktober, wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk.

Promotie Podiumkunsten beheerde de prijzen in opdracht van de VSCD. Het ligt voor de hand dat de VSCD de prijzen weer onder eigen hoede gaat nemen. De uitreiking van de vakprijzen op het Theaterfestival in september is niet in gevaar. Het bestuur is in gesprek met de Vereniging Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) over de uitreiking van de VSCD Vakprijzen, waar ook de Poeilifnario en de Neerlands Hoop prijs onder vallen. Kijk hier voor de genomineerde van dit jaar.

Deze beslissing is genomen nadat bekend werd dat de jaarlijkse uitkering van de Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek (SPTC) aan Promotie Podiumkunsten, die het leeuwendeel van de inkomsten van Promotie Podiumkunsten vormt, in 2014 nul euro zal zijn. Zonder dit budget is Promotie Podiumkunsten niet in staat de taken voort te zetten.
 
Waarom het budget is geschapt en nog meer achtergrond informatie is te lezen op theaterkrant.nl
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-08-13 - 12:07

Bron: theaterkrant.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100