Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Genomineerden Poelifinario en Neerlands Hoop 2013 bekend

Zojuist zijn de nominaties voor de Poelifinario en Neerlands Hoop 2013 bekend gemaakt. Genomineerd voor de Poelifinario 2013 zijn Wim Helsen, Ronald Goedemondt, Van der Laan & Woe, Ashton Brothers, Kommil Foo en Lebbis. Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013 zijn Pieter Derks, Johan Goossens, Louise Korthals en Speelman & Speelman. De bekendmaking werd vanavond gedaan in het Vara radioprogramma Sara op Zondag. 


Juryquotes Poelifinario
 • Wim Helsen - Spijtig, spijtig, spijtig
  “Het is een mooi filosofisch betoog met krankzinnige voorbeelden en uitstapjes. (…) Wim Helsen stelt ons na een aantal topprogramma’s ook in Spijtig, spijtig, spijtig niet teleur.” 
 • Ronald Goedemondt – De R van Ronald
  “Het lijkt zijn missie om het publiek tot aan de laatste ziel te reduceren tot huilende hoopjes mens. Blitzkriegcabaret zoals nog niet eerder is vertoond. (…) Goedemondt zit bovenop de cabaret-Olympus.”
 • Van der Laan & Woe - Buutvrij
  “Van der Laan & Woe zijn ontzettend muzikaal en behoren allebei tot de betere acteurs binnen het cabaret. Buutvrij is speels, lichtvoetig en toch inhoudelijk. Een absurdistisch actueel sprookje dat tot nadenken stemt.”
 • Ashton Brothers - Treasures
  “De term ‘on-Nederlands goed’ wordt te vaak gebruikt, maar is op geen enkele act zo van toepassing als op de Ashton Brothers. Wat een schoonheid in de aankleding. Wat een humor in de uitvoering. Wat een prachtige afwisseling van verschillende theaterdisciplines.”
 • Kommil Foo - Breken
  “Ze vertalen de pijn van verbroken liefde naar krachtige poëzie, sterke toneelbeelden en meeslepende muziek. Zoals altijd ligt de lach weer continu op de loer, maar die overstemt het drama nooit. Kommil Foo krijgt daardoor iets ongenaakbaars.”
 • Lebbis - Het grijze gebied
  “De kracht van Lebbis schuilt in de eenvoud. Hij pakt het publiek moeiteloos in met meningen die ze niet noodzakelijkerwijs delen, verhalen die ze niet per se willen horen. Lebbis is als cabaretier volledig af.”
 
Juryquotes Neerlands Hoop
 • Pieter Derks - Van Nature
  “Door zijn snelheid, zijn vileine grappen – die extra hard aankomen door die onschuldige façade –, zijn haarscherpe kijk op de actualiteit en zijn analytisch vermogen, (…), hoeft Pieter Derks voor geen enkele grote jongen meer onder te doen.”
 • Johan Goossens - Leer mij de mensen kennen
  “Naast dit geestig-schurende verhaal blijft er voldoende ruimte over voor misschien wel zijn grootste talent: het zingen van prachtige, verhalende kleinkunstliedjes die vaak net een andere kant opgaan dan je verwacht.”
 • Louise Korthals - Vlieguur
  “Wat een energie, wat een drive, maar bovenal: wat een geboren performer. Ze gebruikt een klassiek kleinkunstformat waarin ze zich duidelijk thuis voelt. (…) Korthals heeft terecht vertrouwen in eigen kunnen.”
 • Speelman & Speelman - Optimisten
  “Maar met Optimisten slagen ze er voor het eerst óók in om hun blik op de wereld een interessante en spannende theatrale vorm te geven. Een simpele leren bank is het decor voor knotsgekke, razendsnel gespeelde sketches die mooi tegenwicht bieden aan de vaak serieuzere liedjes.”


De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt de prijzen sinds seizoen 2002-2003 jaarlijks uit. De bekendmaking van de winnaars vindt dit jaar plaats op zondag 29 september in de Kleine Komedie Amsterdam. Sara op zondag  is het theatermagazine van de VARA op Radio 2 en wordt iedere zondagavond uitgezonden van 20.00 tot 22.00 uur.

De jury
De VSCD Cabaretjury 2013 bestaat uit voorzitter Erik Pals (oud-directeur Theater Diligentia en Pepijn, Den Haag, sinds maart 2013 directeur RO Theater Rotterdam), Laura Marcus (programmeur Agora, Lelystad); Patrick van den Hanenberg (journalist de Volkskrant); Nico Baars (directeur Westland Theater De Naald); Minou Bosua (De Bloeiende Maagden); Roel Coppelmans (directeur Posttheater Arnhem); Mike Peek (freelance journalist en recensent kleinkunst).

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-06-13 - 11:24:: Eerder verschenen:
Wim Helsen
Wim Helsen en Louise Korthals winnaars VSCD Cabaretprijzen
December cabaretmaand bij de VARA!
Aanmelding VARA Leids Cabaret Festival 2013 van start!

Ronald Goedemondt
December cabaretmaand bij de VARA!
Lebbis en Van der Laan & Woe winnaars VSCD Cabaretprijzen 2011
Ronald Goedemondt en Lebbis kanshebbers Poelifinario 2011

Van der Laan en Woe
December cabaretmaand bij de VARA!
Erik van Muiswinkel brengt met collega´s de oudejaarsconference 2012: ´Het eerlijke verhaal’
Wilhelmina Huiskamerfestival

Ashton Brothers
Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers samen op het podium
Voorstellingen Ashton Brothers afgelast door constatatie kanker
Ashton Brothers tekenen contract in Spanje

Kommil Foo
Transfer nieuws. Kommil Foo, Rauw Spul en Jasper van Kuijk
Kommil Foo bij BNN
Kommil Foo bij Spijkers met Koppen

Hans Sibbel
Lebbis met Branding op TV
Lebbis en Van der Laan & Woe winnaars VSCD Cabaretprijzen 2011
Eenmalige comeback van Lebbis&Jansen op Lowlands!

Pieter Derks
Amsterdams Kleinkunst Festival


Speelman & Speelman
Recensie: Aanstekelijk optimisme van Speelman & Speelman
De vijfhoek op z’n kop!
Laughing Matters komt eraan!

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100