Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
NUHR krijgt raam van Bert Visscher
In 2012 bestaat cabaretgroep NUHR vijfentwintig jaar. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum, bieden De Kleine Komedie en Bos Theaterproducties de mannen van NUHR hun eigen raam in het oudste theater van Amsterdam aan. Het raam werd maandag 26 november door collega-cabaretier Bert Visscher onthuld, in bijzijn van familie, vrienden en collega’s uit het vak. 
 

Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Viggo Waas ontmoetten elkaar in 1987 op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. De rest is geschiedenis: de groep klom gestaag naar een stevige positie aan de top van het Nederlandse cabaret. Niet in de laatste plaats door troef Eddie B. Wahr die in 1998 van het trio een blijvend kwartet maakte. Een bekroning volgde in 2004 met de Poelifinario voor Over de Top. 
 
Twaalf jaar geleden vond de eerste Nacht van NUHR plaats. In navolging van dit inmiddels legendarische avontuur, waarin NUHR zijn 12,5-jarige bestaan vierde, maken de mannen er ook nu weer een lange, onvergetelijke nacht van. 
 
Vivienne Ypma, directeur De Kleine Komedie: 
“In de 25 jaar dat de mannen van NUHR on the road zijn, hebben ze op 182 avonden het publiek van De Kleine Komedie tot tranen toe aan het lachen gemaakt. Ze zorgden bovendien voor uitverkochte zalen. En dat maakt dat 91.000 bezoekers een voorstelling van Viggo, Joep en Peter in De Kleine Komedie hebben gezien. Dat is net zoveel als de hele stad Leeuwarden bij elkaar! Een prestatie van wereldformaat, waar een eerbetoon van wereldformaat bij hoort. We vereeuwigen de mannen daarom met een Niet Uit Het Raam-raam, en kijken met heel veel plezier uit naar de volgende 25 jaar!”
 
Inge Bos, directeur Bos Theaterproducties:
“NUHR is ietsje ouder dan Bos Theaterproducties. Maar we delen een lange geschiedenis en daar ben ik trots op. Toen ik ruim twintig jaar geleden begon als producent, trad NUHR al snel toe tot mijn theaterbureau. Het was de tijd van de jongerencentra en buurthuizen; ongeacht hun uitzonderlijke talent kon niemand vermoeden dat Peter, Joep en Viggo jaren later in een uitverkocht Carré zouden staan! Bijzonder aan NUHR is dat groep zich altijd heeft durven te vernieuwen. De samenwerking met De Ploeg, of de keuze om Eddie B. Wahr als vaste kracht aan te trekken zijn daar voorbeelden van. Als eerbetoon krijgen de mannen van NUHR vandaag een eigen plekje in de door hen zo geliefde Kleine Komedie. En is hun ietwat rare naam, Niet Uit Het Raam, op de meest treffende manier verbonden aan deze cabarettempel.”
 

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-11-12 - 12:55:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100