Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
René van Meurs wint Cabaretfestival Cameretten 2012

Afgelopen zaterdag is in het nieuwe Luxor Theater de winnaar van Cameretten 2012 bekend gemaakt. Het was een spannende avond afgelopen zaterdag in het nieuwe Luxor Theater. Drie jonge cabaretiers streden om de prestigieuze Factua Juryprijs. Aan het eind van de avond kende de jury, onder leiding van juryvoorzitter Joost Nuissl, de Factua Juryprijs toe aan René van Meurs. Hij mag zich de grote winnaar van Cameretten 2012 noemen! Ook de Publieksprijs ging naar René van Meurs.   

 
In de finale stonden Jelle Denturck, René van Meurs en Tom Lash. 
De jury: “In het concours van de 47e editie van het Cameretten festival heeft de jury naar negen optredens mogen kijken waarvan het gemiddelde niveau zeker als voldoende mag worden aangemerkt. Er waren uitschieters naar boven, naar drie van hen heeft u vanavond gekeken. Opvallend was dat alle negen zich met een zekere mate van podiumvastheid en ter zake doende geconcentreerd, wisten te presenteren. Bij sommigen verklaarbaar door een eerder opgebouwde staat van dienst, overigens ongetwijfeld mede door de corrigerende voorselectie en professionele begeleiding waarin door de festivalleiding wordt voorzien.”
 
De jury over de Factua Juryprijswinnaar René van Meurs met “Voor de storm”: “René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Hij heeft een goede timing en tekstoverdracht met verrassende wendingen en weet ook te ontroeren, zoals in het verhaal over het ritueel van zijn vader voor de spiegel. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze en daarin brengt hij leuke, rare dwarsverbanden aan. Hij krijgt de zaal makkelijk mee in zijn bijzondere hersenspinsels. René springt behoorlijk van de hak op de tak, zonder dat dit bezwaarlijk wordt. De jury heeft veel plezier beleefd aan deze gehaaide, typische standupper die duidelijk de nodige podiumervaring heeft.“
Eerdere juryprijswinnaars zijn onder andere Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt en Marc-Marie Huijbregts.
 
Het publiek heeft door middel van een stembiljet bepaald dat René van Meurs naar huis gaat met de Publieksprijs. De Finalisten zijn nog tot eind mei 2013 te zien in verschillende theaters in het land met de Finalistentournee.
 
Meer informatie over de winnaars en finalisten is te vinden op www.cameretten.nl of via onze social media: 
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
25-11-12 - 09:27:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100