Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Jong talent en oude rotten op het Leidseplein

 Vanaf dinsdag 6 november kan de kleinkunstliefhebber zijn hart weer even ophalen. In Theater Bellevue starten de voorrondes voor de 26e editie van het Wim Sonneveld Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Op woensdag 7 november gaat tevens de voorstelling ‘Snip&Snap. Ja, dit is revue!’ van hetzelfde festival in première in het DeLaMar Theater.


Sinds 1988 zoekt het enige kleinkunstfestival in Nederland jaarlijks naar nieuwe talentvolle kleinkunstenaars en cabaretiers. Via een aantal voorrondes proberen tientallen deelnemers door te dringen tot de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. De geselecteerde kandidaten maken vanaf februari een tournee langs de Nederlandse theaters, daarbij gesteund door gerenommeerde regisseurs en coaches. Op 14 en 22 april 2013 strijden zij in het DeLaMar Theater om de felbegeerde Wim Sonneveldprijs. Eerdere finalisten van het festival zijn o.a. Richard Groenendijk, Claudia de Breij, Niet uit het Raam, de Vliegende Panters en Maarten van Roozendaal. Tijdens de voorrondes op 6, 8, 9 en 10 november kan het publiek de eerste stappen van de nieuwe generatie op het podium van Klein Bellevue bijwonen.
 
Naast het stimuleren van de toekomstige kleinkunstenaars ziet het Amsterdams Kleinkunst Festival een taak het in het levend houden van de cabaretgeschiedenis. Door middel van nieuwe muzikale theatervoorstellingen over historische onderwerpen. Op woensdag 7 november gaat een voorstelling over het legendarische revueduo Snip&Snap in première, geregisseerd door Daniël Cohen. In de jaren vijftig en zestig stonden Snip&Snap maanden achter elkaar in Carré. Theatermaakster Femke Krist (Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater, MusicalMakersBeurs stichting Tekstpierement) schreef in opdracht van het Amsterdams Kleinkunst Festival een nieuwe voorstelling over deze theaterfenomenen. In de voorstelling slijt Willy Walden (Burt Lamaker) zijn dagen in een verzorgingshuis. Daar krijgt hij bezoek van de geest van Piet Muyselaar (Stan Limburg) en blijkt dat de twee nog iets met elkaar moeten uitvechten. In hun strijd nemen ze het publiek mee naar de verhalen en liedjes van toen.
 
Deze zomer kreeg het Amsterdams Kleinkunst Festival als talentontwikkelaar een positief advies van het Fonds Podiumkunsten. Door de bezuinigingen ontvangt het festival desondanks vanaf 2013 geen subsidie meer. De organisatie werft deze maanden vrienden en (nieuwe) sponsors om te kunnen voortbestaan.
 
Kaarten voor de voorrondes van het Concours in Theater Bellevue via www.theaterbellevue.nl.
Kaarten voor de voorstelling over Snip&Snap kunnen besteld worden via www.delamar.nl.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
05-11-12 - 05:26Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100