Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten Gronings Studenten Cabaret Festival bekend

 De twee halve finales van het Gronings Studenten Cabaret Festival zitten erop en de drie finalisten zijn geselecteerd. De namen welke vanavond zullen optreden in de schitterende Groningse Schouwburg zijn:

Julie Cafmeyer:
Julie Cafmeyer heeft een BMI van 21 en wil dat graag zo houden. In september 2009 is de diagnose ‘hoogsensitief’ vastgesteld. Sindsdien is het voor haar en haar omgeving makkelijker leven. Wegens het ontbreken van balgevoel en een fysiek uithoudingsvermogen komt ze niet toe aan een hobby. Daarom heeft ze veel tijd om vol passie op zoek te gaan naar triggers, stabiliteit en quotes. Ondanks degelijke schoenen tijdens deze intense tocht, brengen mannen haar meestal aan het wankelen. Maar dankzij haar geestelijke uithoudingsvermogen slaagt zij er –ondanks alles – in om hoopvol te blijven.

Jasper van der Veen:
Negentien jaar opgroeien in Groningen. In de zon liggen in het Noorderplantsoen. Vier jaar Politicologie studeren in Amsterdam, boek openslaan, boek dichtslaan, biertje drinken. Dan nog twee jaar dingen opschrijven, om me heen kijken, een podium beklimmen, erdoorheen zakken, weer beklimmen, iets proberen, jezelf beloven dat je dat nooit meer gaat proberen, grap maken, andere grap maken, nóg iets opschrijven… en dan? Dan ineens mogen spelen op het GSCF: mijn voorstelling gaat over specifieke dingen en over dingen in het algemeen. Dingen waar ik van hou en dingen die ik haat, maar vooral over al die dingen die ik niet vergeten ben op te schrijven.

Cortijn Tonkes:
Het begon allemaal met de grote schoolmusical op het vwo waaraan ik niet meedeed. Tom Tippelaar, zo heette het en het zou eenmalig spelen in de Stadsschouwburg van Groningen. Ik mócht er in meespelen; er werd mij zelfs herhaaldelijk gevraagd of ik mee wilde spelen. En hoewel ik eigenlijk dolgraag wilde, antwoordde ik steevast met nee. ‘Zonde’, zo zei mijn docente Nederlands na afloop, ‘dit was namelijk de enige kans in je leven ooit op de planken van de Stadsschouwburg te staan’. Sindsdien heb ik nog maar een doel: afrekenen met demomen uit het verleden, doen wat ik eerder niet durfde en natuurlijk, spelen in de Stadsschouwburg van Groningen.

 

Ze zullen vanavond strijden voor de 26e editie van het Gronings Studenten Cabaret Festival. Wanneer we de uitslag weten zullen we deze uiteraard direct vermelden.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
02-11-12 - 03:49:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100