Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Wereldse humor op de donderdagavond

 Cabaret Factory bewijst maar weer eens dat humor universeel is. Waar anders kom je aan de lopende band zo veel nationale en internationale topartiesten tegen op een comedy night? Op donderdag 23 januari vindt alweer de vierde editie van Cabaret Factory plaats. De Amsterdamse Sugar Factory host deze unieke mix, met als line-up: Dara Faizi, Wouter Monden, Joke Sitsen, Bob Maclaren en als tussendoortje Robert Gregory.

Comedy naar een nieuw niveau
De energieke cocktail van cabaret en stand-up comedy is een creatie van de Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro. Greg is onder andere bekend van Boom Chicago en Comedy Central en is een pionier op het gebied van comedy. Tijdens deze open-mic night dus geen flauwe mopjes en gedoodverfde grappen. De vader van de comedy selecteert en presenteert de performances van die avond eigenhandig. Met Cabaret Factory wil Shapiro comedy en cabaret naar een nieuw niveau brengen. “Er zijn in Nederland diverse stand-up comedy shows en geweldige theatershows van cabaretiers, maar er nog niets dat deze twee soorten comedy bij elkaar brengt.”

Laid-back
Met het koppelen  van twee soorten comedy, creëert Shapiro een zeer toegankelijke avond. Het publiek varieert van cultuurbarbaar tot fervent theaterbezoeker en van ras-Amsterdammer tot exotische expat. Dit zorgt voor een open ambiance in het nachttheater, dat met zijn nachtclubsetting sowieso een ontspannen sfeer neer weet te zetten. Het publiek kan hier vrij plaatsnemen aan éénvan de gezellige tafeltjes. Zelfs op de eerste rij is het veilig. Het mag dan wel comedy zijn, maar respectloos is het nooit.

R-e-s-p-e-c-t
Voor dat wederzijds respect zorgen de artiesten van die avond wel.  Of ze nou rookie zijn of routinier, het applaus kan niet uitblijven.
De aftrap wordt gedaan door Dara Faizi, winnaar van het Groningse Studenten Cabaretfestival. Met zijn pretoogjes en goede timing kan het publiek niet anders dan aan zijn lippen hangen.
Wouter Monden is de tweede act van die avond en mag zeker niet ontbreken aan de mix. Met een Culture Comedy Award op zak serveert hij humor die zowel in binnen- als buitenland gewaardeerd wordt.
Joke Sitsen zorgt dat de avond met twee benen op de grond blijft met haar Nederlandse eerlijkheid en nuchterheid.
Cabaret Factory wordt afgesloten door Bob Maclaren. De man achter de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens. Bob draait al sinds 1995 onuitputtelijk mee en is ook deze avond weer klaar om zijn steentje bij te dragen aan de Nederlandse cabaret.
Verder kan op deze bomvolle avond genoten worden van de Boom Chicago veteranen Rob & Greg. Zij zorgen voor muzikale breaks tussen het gebulder door.
Dus give it up for Cabaret Factory!

Wat?              Cabaret Factory
Waar?            Nachttheater Sugar Factory, Lijnbaansgracht, Amsterdam
Wanneer?      Donderdag 23 februari
                       Deuren open: 20.30 uur, aanvang show: 21.00 uur
Entree?           € 10,-

Line-up 23 februari:
Presentator Greg Shapiro
Dara Faizi
Wouter Monden
Joke Sitsen
Bob Maclaren
Robert Gregory

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-02-12 - 06:15:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100