Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Thijs Kemperink wint Ovatie Cabaret Festival 2011

De eerste editie van het Ovatie Cabaret Festival werd dit weekend gewonnen door cabaretier Thijs Kemperink uit Albergen. De jonge Twentse cabaretier (29) versloeg in een zinderende finale Wouter Monden uit Amsterdam (2e prijs) en Theo van Duren uit Reek (3e prijs).

Het OCF is voortgekomen uit het Deltion Cabaret Festival dat jarenlang werd georganiseerd in Zwolle. Dit jaar besloot de organisatie de naam van het festival te veranderen, na het wegvallen van de hoofdsponsor en het festival te spreiden over Zwolle (voorronde), Enschede (halve finale) en Apeldoorn (finale). Het publiek was tijdens het OCF bepalend, want het mocht evenals in het verleden bepalen wie de uiteindelijke winnaar werd, waarna een driekoppige jury na afloop een deskundig commentaar gaf. Winnaar Thijs Kemperink werd omschreven als zéér veelbelovend, met een prachtige opbouw in zijn verhaal over zijn ontdekkingstocht door Nederland.

De gelukkige winnaar, die zijn optreden afsloot met een schitterend gedicht over zijn vader, mocht na afloop de OCF-trofee in ontvangst nemen, alsmede een cheque van €.2000.—

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-12-11 - 09:24:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100