Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Ongericht Enthousiasme wint 46e editie van Cameretten

Op zaterdag 26 november vond in een uitverkocht nieuwe Luxor Theater de finale van de 46e editie van cabaretfestival Cameretten plaats. Na een spannende finale is Ongericht Enthousiasme als grote winnaar uit de bus gekomen. Zij gingen naar huis met de Factua Juryprijs en zijn daarmee de winnaars van Cameretten 2011. De Publieksprijs werd uitgereikt aan Lankmoed. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Ellemijn Veldhuijzen van Zanten besloot de Persoonlijkheidsprijs toe te kennen aan Kevin Bellemans van het trio Ongericht Enthousiasme.

De jury over Ongericht Enthousiasme: “De groep is charismatisch, nadrukkelijk lijfelijk aanwezig, toont lef, een aanstekelijke jonge honden mentaliteit en een prettige en hopelijk nog lang ongepolijste gekte.“ Met het winnen van de Factua Juryprijs wordt Ongericht Enthousiasme toegevoegd aan een illustere lijst van winnaars. Onder andere Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Marc-Marie Huijbregts, (Hans) Teeuwen & Smeenk gingen hem voor. 
In de finale stonden Lankmoed, Diederik Smit en Ongericht Enthousiasme.

Vanaf december gaan de finalisten met de finalistentournee door heel Nederland. Op 1 april 2012 opent de inschrijving voor Cameretten 2012. Potentiële cabaretiers die een professionele carrière ambiëren kunnen zich vanaf dat moment inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-11-11 - 15:15:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100