Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Hiske Schipper wint Groninger Studenten Cabaret Festival
Hiske Schipper is op vrijdag 28 oktober in de Stadsschouwburg Groningen de grote winnaar geworden van het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Niet alleen sleepte ze de juryprijs in de wacht, ook bleek het publiek laaiend over haar te zijn en won ze de publieksprijs. De persoonlijkheidsprijs ging naar Yvonne America.
Er stonden deze avond drie solisten op de planken. De aftrap werd verzorgd door de enige man, Jörgen Scholtens. Hierna volgden Hiske Schipper en Yvonne America elkaar op.
Volgens de jury weet Hiske “heel naturel een intimiteit met de zaal te creeeren alsof je bij haar thuis bent. In haar liedjes bezingt ze met veel taalgevoel haar diepste verlangens en grootste frustraties met een voorliefde voor dood, verderf en slechte smaak. Hiske doet dit zo trefzeker dat ze het publiek na bijna ieder couplet een lachsalvo weet te ontlokken”.
Ook over Yvonne had de jury lovende woorden. Ze pakt uit met haar stem, neemt bezit van het podium, heeft een goede timing en speelt moeiteloos in op het publiek en op onverwachte situaties, aldus de jury.
Het Groninger Studenten Cabaret Festival is één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland. Eerdere winnaars waren o.a. Theo Maassen, het duo Mike Boddé & Thomas van Luyn en Jochem Myjer.
 

De finalisten van het festival gaan de komende maanden op tournee langs theaters in onder meer Maastricht, Den Haag en Amsterdam. Voor meer informatie over het festival, de deelnemers en de finalistentour: www.gscf.nl 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
30-10-11 - 03:29:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100