Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Stoffe Jongens van Bert Visscher op TV

Bert Visscher speelt een toffe stoffe show. Over brieven geschreven zonder pen, over zwart onder de nagels dat genoeg is voor een hele roman, over kompels en Trudy van kantoor. Kameraadschap tot onder de grond. ‘Stoffe jongens’ van Bert Visscher wordt op zaterdag 11 juni om 20.25 uur uitgezonden door de VARA op Nederland 1.

“Met 'Stoffe jongens' maakt Bert Visscher duidelijk waarom zijn zalen bomvol zitten”, luidde de conclusie van de recensent van het AD. Bert Visscher stort zich in deze voorstelling op het leven van een noeste mijnwerker. Het is bijna gedaan met de goede man. Hij hoest gruis op en plast alleen nog maar stof, het gros van zijn medekompels is dood en zijn enige zoon, een mietje met smetvrees, heeft hem verlaten. Maar wat te doen met zijn laatste wens om zijn as uitgestrooid te krijgen in de mijn?

Al op de middelbare school kreeg Bert Visscher (Groningen, 1960) iedereen aan het lachen: hij maakte deel uit van de cabaretgroep ‘Filter’. Na de HAVO ging hij naar de pedagogische academie en stond vervolgens twee jaar voor de klas. Het cabaret bleef echter lokken. Visscher deed mee aan diverse festivals en won in 1981 de Persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival. Begin jaren negentig kwam zijn grote doorbraak met het theaterprogramma ‘Jammer’. Daarna volgden ‘Fijne nuances’ (1994), ‘Voor ons hoeft het niet’ (1997), ‘Geluk zit in hele grote dingen’ (2000) en ‘Nee, dan Lourdes’ (2003)’. Bij de VARA presenteerde hij in 1995 ‘Poggibonsi’: een show waarin muzikale gasten centraal stonden. Bert tourt momenteel met zijn laatste show ‘Afijn’.

‘Stoffe jongens’ van Bert Visscher, zaterdag 11 juni om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 1.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
09-06-11 - 03:53:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100