Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Lonneke Dort wint Utrechts Cabaret Festival 2011

Lonneke Dort heeft in het Schiller Theater 'Place Royale de juryprijs gewonnen van het 5e Utrechts Cabaret Festival.

Ludolf du Pon won de publieksprijs. De aanmoedigingprijs ging naar Stan Russel. Alle drie de deelnemers wisten zowel de vakjury als het publiek te imponeren.

Volgens de jury heeft Lonneke Dort hen “verrast met originele en beeldende humor. De droogheid waarmee zij haar verhaal vertelt is eenvoudig en doeltreffend.” Over Ludolf wisten zij te vertellen dat hij “met een goed tempo en leuke herkenbare grappen het onderwerp onderwijs van meerdere kanten weet te belichten. Hij weet de zaal snel mee te nemen in zijn observaties.” De winnaar van de aanmoedigingsprijs Stan Russell, brengt volgens de jury “een verrassend en origineel programma. Hij durft af te wijken van het gangbare cabaret”.

Voor Dort is dit alweer de tweede (en derde) prijs. Eerder won ze zowel de jury- als de publieksprijs bij het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival. Verder stond ze afgelopen maand nog in de finale van het Amsterdams Studenten Festival.

Aan deze editie van het Utrechts Cabaret Festival deden niet minder dan 36 acts mee. Donderdag en vrijdag streden 12 artiesten voor de finale ronden waar uiteindelijk zeven finalisten door de vakjury werden toegelaten.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
06-06-11 - 03:06Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100