Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Brigitte Kaandorp wint Annie M.G. Schmidtprijs 2010

In het Amsterdamse Theater Bellevue is vanmiddag de Annie M.G. Schmidtprijs 2010 toegekend aan Brigitte Kaandorp en Theo Nijland voor hun lied Lente. De prijs werd uitgereikt door Karin Bloemen. De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival, is ingesteld om het beste lied te bekronen dat in het voorgaande jaar is uitgevoerd in een Nederlands theater. De prijs – 3.500 euro en het bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt gemaakt door Frank Rosen – is beschikbaar gesteld door Buma Cultuur. De jury bestond dit jaar uit Cor Bakker, Frank van Pamelen, Karin Bloemen, Rinske Wels en Jacques Klöters (voorzitter).

De jury was unaniem in haar keuze voor dit "nuchtere" lied, "dat recht op ons hart gericht is en raakt aan grote emoties". De jury sprak over "briljante muziek door fraaie modulaties" en "simpele, maar uiterst beeldende taal". Het winnende lied is afkomstig uit Kaandorps theatervoorstelling ‘Zó’.

De middag in Theater Bellevue werd gepresenteerd door Hans van Willigenburg. Voorafgaand aan de uitreiking verzorgde Anne van Rijn een gastoptreden, begeleid door het combo Daniël van Veen, Sybren van Doesum en Ivo Schouten, met liedjes van Conny Stuart. Na de prijsuitreiking door Karin Bloemen zong Brigitte Kaandorp het winnende lied Lente, onder begeleiding van Theo Nijland. Laatstgenoemde won al eerder de Annie M.G. Schmidtprijs, te weten in 1995.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-04-11 - 11:32:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100