Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Aanrijding Floor van der Wal doodslag

De man die vastzit voor de aanrijding van de cabaretière Floor van der Wal, wordt verdacht van doodslag. Dat liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten.

Floor van der Wal (26) werd donderdagnacht in Amsterdam op haar fiets geschept door een auto en overleed een dag later aan haar verwondingen. Na het ongeluk reed de auto door maar de politie wist de eigenaar ervan diezelfde nacht aan te houden. Het is nog niet duidelijk of de man ook in de auto zat op het moment van het ongeluk.

De politie heeft ontdekt dat de bestuurder te hard reed en bovendien via een voorsorteervak voor rechtsaf alsnog rechtdoor is gereden. Daarbij kwam hij op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in aanrijding met het Van der Wal. Zij kwam ruim 30 meter verderop terecht.

Mocht het OM doodslag niet kunnen bewijzen, dan houdt ze de verdachte verantwoordelijk voor mishandeling met de dood tot gevolg, aldus de zegsman. Uit getuigenverklaringen blijkt dat er mogelijk meerdere mensen in de auto zaten.

De politie bekijkt momenteel camerabeelden van de plaats waar ze de auto vrijdagochtend aantrof. Volgens een woordvoerder is op die beelden iets te zien, maar die probeert de politie nu iets duidelijker te krijgen. Ook wordt onderzocht wie mogelijk door rood heeft gereden.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
31-03-11 - 10:51

Bron: theater-centraal.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100