Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Nominaties Poelifinario en Neerlands Hoop bekend

De VSCD Cabaretjury heeft de eerste nominaties bekend gemaakt voor dé Cabaretprijzen van Nederland; de Poelifinario en de Neerlands Hoop 2011. Diederik van Vleuten maakt met de voorstelling Daar werd wat groots verricht kans op de Poelifinario, net als Schudden met Noorderzon. Van der Laan & Woe en Daniël Samkalden zijn beide genomineerd voor de Neerlands Hoop.

De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.
Genomineerd voor De Poelifinario zijn:

  • Schudden - Noorderzon
  • Diederik van Vleuten - Daar werd wat groots verricht

De jury over Schudden: ‘Het eindresultaat is een weergaloos fantasievolle en filmische voorstelling die niet alleen vermaakt, maar ook ontregelt en ontroert’.  
De jury over Diederik van Vleuten: 'Zijn voorstelling Daar werd wat groots verricht stijgt ver uit boven een geschiedenisles door Van Vleutens liefdevolle benadering, de zelfspot en het ironische commentaar’

De Neerlands Hoop is de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben. De jury heeft een nominatie toegekend aan:

  • Daniël Samkalden
  • Van der Laan & Woe.

Daniël Samkalden ontwikkelt zich volgens de jury steeds meer tot de excentrieke huisfilosoof van het Nederlands cabaret. ‘Niels van der Laan & Jeroen Woe laten geëngageerd cabaret zien zonder vingertje, dat aantoont hoe uitgesproken nuance kan zijn’ aldus de jury.

De Poelifinario en Neerlands Hoop 2011 worden zaterdag 23 oktober 2011 uitgereikt in De Kleine Komedie te Amsterdam.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
09-03-11 - 16:42:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100