Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
De Kleine Komedie viert 225-jarig jubileum
De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, bestaat dit jaar 225 jaar. Het jubileum van dit bekende gebouw aan de Amstel wordt in 2011 uitgebreid gevierd. Zo worden in de zomer de publieksruimtes gerenoveerd, verschijnt er een jubileumboek en zijn er ruim vier weken lang bijzondere voorstellingen te zien in De Duif aan de Prinsengracht.
 
Sinds 1786 neemt het theater in Nederland een prominente positie in. Gebouwd als Franse schouwburg fungeerde het theater ook als kerk, collegezaal, fietsenstalling en de afgelopen decennia als vooraanstaand podium voor cabaret en muziek.

In 2011 wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. In een jubileumboek worden de mooiste anekdotes, herinneringen en foto’s uit 225 jaar De Kleine Komedie verzameld. Tussen eind juni en half oktober sluit het theater haar deuren voor een renovatie. De foyers en entree worden ruimer, lichter en praktischer. Voor deze verbouwing heeft het theater zelf de middelen bijeengebracht, mede dankzij de bijna 4.500 Vrienden van De Kleine Komedie, die het theater al sinds 1989 steunen.

Dat het theater tot oktober in de steigers staat, betekent niet dat er geen voorstellingen te zien zijn. In september presenteert De Kleine Komedie een aantal programma’s in De Duif. Zoals een muzikale samenwerking tussen Maarten van Roozendaal en Paul de Munnik, getiteld Heimwee naar de Hemel. En Preken voor eigen Parochie, waarin cabaretiers, politici, wetenschappers, auteurs en makers uit de wereld van kunst, cultuur en media hun hoogstpersoonlijke visie op de wereld van vandaag geven.

Op zondag 16 oktober opent de vernieuwde en jarige De Kleine Komedie met een feestelijke jubileumvoorstelling haar deuren voor het publiek.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-02-11 - 18:31Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100