Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
De Vereniging van Vrije Theater Producenten looft de eerste VVTP Theaterprijs uit!

De Vereniging van Vrije Theater Producenten, kortweg VVTP, bestaat uit veertien theater- en muziekproducenten, die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De VVTP streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het terrein van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. De hoop en de verwachting bestaat dat deze samenwerking een stimulerend effect heeft op de ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties.

Nadat de VVTP begin dit jaar voor het eerst in haar bestaan voor alle theaters in Nederland een zeer succesvolle Theaterbeurs heeft georganiseerd is er besloten voor de volgende editie van deze Theaterbeurs jaarlijks een speciale prijs aan een van theaters in Nederland uit te reiken. De VVTP Theater van het Jaar Prijs werd geboren. Alle afzonderlijke VVTP leden zijn hiervoor te rade gegaan bij hun acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers. Alle theaters werden zo beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. Met ingang van 2011 zal deze prijs jaarlijks worden uitgereikt aan het theater waar liefde en passie voor het theatervak samengaan met een hoge mate van professionaliteit.

 

De 5 genomineerde theaters zijn, in willekeurige volgorde:

  • Chassé Theater, Breda
  • De Goudse Schouwburg, Gouda
  • Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  • Nieuwe en Oude Luxor Theater, Rotterdam
  • De Oosterpoort/Stadsschouwburg, Groningen

Tijdens de VVTP Theaterbeurs - die op 10 januari 2011 haar tweede editie in het Beatrixtheater te Utrecht beleeft - zal de winnaar bekend worden gemaakt en wordt er een wel heel speciale prijs aan het winnende theater uitgereikt.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
22-12-10 - 16:56Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100