Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Eerste Kamer stemt tegen btw-verhoging kaartjes

 

De Eerste Kamer heeft tegen de verhoging van het btw-tarief voor de podiumkunsten gestemd. Een meerderheid van PvdA, ChristenUnie, D66, SP, PvdD, GroenLinks, de Onafhankelijke Senaatsfractie en de fractie-Yildirim ondersteunde dinsdag een motie daartoe van de PvdA.

Tijdens de algemene beschouwing bleek vorige week al dat de Senaat er anders over denkt dan de Tweede Kamer, die de verhoging van de tickets voor concerten en andere culturele voorstellingen per 1 januari eerder goedkeurde.

De Eerste Kamer kan geen wijzigingen in voorstellen van het kabinet aanbrengen, maar alleen een eindoordeel vellen. Indiener van de motie Han Noten (PvdA) dreigt daarom het volledige belastingplan voor 2010 te torpederen als de regering de motie niet uitvoert.

Dat belastingplan wordt volgende week besproken in de Senaat. Voorafgaand aan de stemming eiste Noten dat premier Mark Rutte (VVD) voorafgaand aan dit debat de Eerste Kamer per brief laat weten wat hij met de motie gaat doen.

De regeringspartijen VVD en CDA zien de btw-verhoging ook niet zitten, maar stemden niettemin tegen de motie. Zij willen niet vooruitlopen op het debat over het belastingplan. Fractievoorzitter Fred de Graaf (VVD) vroeg Rutte wel nog eens 'goed' na te denken over de datum van de invoering van de btw-verhoging. De VVD ziet liever dat het kabinet andere fiscale maatregelen treft om het ondernemerschap in de culturele sector te bevorderen.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
14-12-10 - 16:03

Bron: frontpage.fok.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100