Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Overleg VVTP, de NAPK, de VSCD en BPP over BTW-verhoging

 De strijd tegen de btw-verhoging van 6 naar 19% in de Tweede Kamer is zo goed als zeker verloren. De verhoging zal, als het aan de Tweede Kamer ligt, per 1 januari 2011 ingaan. Op maandag 20 december wordt het plan door de Eerste Kamer behandeld. Op dinsdag 23 november jl. hebben de VVTP, de NAPK, de VSCD en BPP overleg gehad om te kijken of het wenselijk is om hier een collectieve campagne voor op te zetten.

Uit dit overleg zijn de volgende standpunten gekomen:
 
  • Er komt geen landelijke collectieve campagne. Individuele organisaties moeten kunnen beslissen al dan niet over de btw kwestie te communiceren met hun klanten.
  • Wel wordt er bekeken of het wenselijk is om bijvoorbeeld een collectieve slogan met logo en banner te ontwikkelen die theaters en producenten in kunnen zetten ter ondersteuning van hun eigen communicatie en/of acties richting hun bezoekers.
  • Indien instellingen over de btw kwestie communiceren adviseren we dit alleen te doen in termen van korting. Bijvoorbeeld: kaarten zijn tot 1 januari te koop met vroegboek korting. In plaats van te spreken over prijsverhoging. Dit omdat de boodschap van ‘theaterkaartjes zijn duur’ op de lange termijn een negatief effect kan hebben.
  • De VSCD werkt  in samenwerking met Accountantskantoor Dubois & Co aan een handleiding met daarin de fiscaal, juridische invoering en verwerking van btw verhoging. Deze wordt voor 1 december verspreid.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
25-11-10 - 10:48

Bron: promotiepodiumkunsten.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100