Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Hans Teeuwen vanuit London op TV

 “Mijn humor is niet typisch Nederlands. Ik merk weinig verschil: mensen lachen hier om precies dezelfde dingen”. Begin vorig jaar gaf de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen een aantal voorstellingen in het Londense Soho Theatre. Veel Engelsen wisten de weg naar het theater te vinden en de kritieken in de Engelse kranten waren lovend. “Je staat voor andere mensen, spreekt een andere taal. Niemand kent mij hier: je kan het publiek nog bij verrassing veroveren”. Een registratie van de optredens van Hans Teeuwen in het Soho Theatre is op zaterdag 20 november om 22.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

 
‘Hans Teeuwen in Londen’ bestaat deels uit fragmenten uit zijn eerdere, Nederlandse theaterprogramma’s, vertaald in het Engels: “Ik probeer de beste elementen uit Nederlandse shows te gebruiken. Het gaat nog steeds over algemeen menselijke dingen en niet over actuele, politieke dingen die bijvoorbeeld in Londen gebeuren”.
 
In de Engelse variant van de Metro werd zijn show omschreven als ‘absurd en extreem abstract, met opzettelijk besmuikte nummers als Nostradamus’. Teeuwen zet zichzelf volgens het dagblad neer als de vertolker van het vrije woord: wie zich snel aangevallen voelt, wordt aangeraden niet te gaan. 
The Times noemt de absurde stijl van Teeuwen ‘verrukkelijk en pijnlijk grappig’.
 
Hans Teeuwen (Budel, 1967) maakte eerder de theaterprogramma’s ‘Hard en Zielig’, ‘Met een Breierdeck’, ‘Trui’, ‘Dat dan weer wel’ en ‘Industry of Love’.
 
‘Hans Teeuwen in Londen’, op zaterdag 20 november om 22.25 uur uur bij de VARA op Nederland 3. 
 
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
18-11-10 - 13:57:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100