Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Howard Komproe bij Comedytrain (TV)

 Al meer dan vijftien jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler, het thuishonk van Comedytrain in Amsterdam, is dé stand-up comedyclub waar velen de basis legden voor de stap naar de theaters in Nederland. Comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Jan Jaap van der Wal leerden er de kneepjes van het vak en zijn er nog regelmatig te zien. De afgelopen drie jaar heeft de VARA met regelmaat optredens van de beste stand-uppers uit binnen- en buitenland in Toomler opgenomen, die nu bij de VARA worden herhaald. Op woensdag 7 juli om 22.30 uur staat Howard Komproe centraal in ‘Comedytrain Presenteert…’ bij de VARA op Nederland 3.

 
Howard Komproe werd in 1971 geboren in Den Haag. Al op vroege leeftijd was hij geïnteresseerd in het theater. Na de lagere school ging hij naar de balletmavo in Rotterdam. Komproe bracht een verplichte tijd in dienst door voordat hij naar de toneelschool in Utrecht ging. Toen hij naam begon te maken als stand-up comedian in het party- en clubcircuit, verliet hij de toneelschool en deed auditie bij Comedytrain.
 
Nadat hij zich had aangesloten bij Comedytrain richtte hij samen met Najib Amhali het comedy-quintet ‘Freshwagon’ op waarmee hij vaak op het podium stond. Naast het theater werkt Komproe ook voor televisie en radio. Zo had hij een hoofdrol in de Veronica-serie ‘Westzijde Posse’ en had hij een eigen radioshow op Talkradio. Ook presenteerde hij vele grote festivals. In 2000 stond Komproe voor het eerst met een soloprogramma in het theater. Inmiddels heeft hij vijf avondvullende cabaretvoorstellingen op zijn naam staan.
 
‘Comedytrain Presenteert…’, woensdag 7 juli om 22.30 uur bij de VARA op Nederland 3. 
 
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
06-07-10 - 11:17:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100