Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Marc-Marie, Eric en Jeroen ook genomineerd voor Poelifinario 2010

Marc-Marie Huijbregts, Eric van Sauers en Jeroen van Merwijk zijn genomineerd voor de Poelifinario 2010. De Poelifinario is de de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.
De uitreiking vindt plaats op zondag 26 september a.s. in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Eerder dit seizoen werden al genomineerd voor de Poelifinario:

  • Claudia de Breij met Hete Vrede
  • Jeroen Zijlstra met Liefde en Dorpsgevoel
  • Mike & Thomas met Sex & Drugs & Hoog-Barok

 

Fotograaf:
Elisabeth Koning

 Marc-Marie Huijbregts met Marc-Marie Punt:
De jury: “Marc-Marie heeft zijn eigen ‘taal’ ontwikkeld, zowel verbaal als lichamelijk. Dat maakt hem uniek. Meesterlijk weet hij met de geest van zijn publiek te spelen. Marc-Marie Punt is schitterend opgebouwd naar een climax die je raakt tot buiten het theater. Wederom is het zeer persoonlijk en ongelooflijk kwetsbaar. Je begrijpt – afgezien van de verpakking – dat de inhoud authentiek en slechts enkel de waarheid kan zijn”.

 

Fotograaf:
Graaf William Rutten

 Eric van Sauers met Ridder:
Ridder is één bevlogen pleidooi, voor het zelf nadenken, zelf weten en zelf in een toekomst geloven. Tegen de hopeloze oppervlakkigheid, eigenwaan en voorgekauwde troep. Van Sauers is in Ridder spitsvondig, intens, geestig en intelligent. Hij gebruikt iedere vezel van zijn expressieve lijf, iedere nuance van zijn vormvaste stem en buit zijn mimische vaardigheid optimaal uit. Zeer overtuigend. Zeer origineel en zeldzaam autonoom”, aldus de jury.

 

 

Fotograaf:
Sander Nieuwenhuys 

Jeroen van Merwijk met Dat moet meneer van Merwijk nodig zeggen:
De jury over Van Merwijk: “Aan Van Merwijk is niets gewoon: zijn liedteksten niet, zijn opvoeding niet en zijn beeldende kunst niet. En dat laat hij in deze elfde voorstelling overtuigend en op persoonlijke wijze zien en horen. Van Merwijk toont zijn drie gedaanten: de beeldend kunstenaar en filosoof tegen wil en dank, de principiële vrihttp://www.cabaretmagazine.nl/fckeditor/editor/images/spacer.gifjdenker en ironische moralist en de zanger, cynicus en poëet. Hij is het allemaal en allemaal bovengemiddeld.”

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
18-05-10 - 20:07:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100