Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Roué, Pauline en Kamps & Kamps genomineerd voor Neerlands Hoop

Roué Verveer, Paulien Cornelisse en Kamps & Kamps zijn genomineerd voor de Neerlands Hoop prijs 2010. Dit is de VSCD Cabaretprijs voor de veelbelovende theatermaker(s) die het grootste toekomstperspectief heeft/hebben
De uitreiking vindt plaats op zondag 26 september a.s. in De Kleine Komedie in Amsterdam.

  

Fotograaf:
Irene van der Aart

Paulien Cornelisse:
De jury: “Paulien Cornelisse kijkt en luistert op een buitengewone manier en zet dat om in oorspronkelijke gedachten. Op het eerste gezicht staat er een ‘gewoon’ mens op het podium. Met een wat trage motoriek, een beurtelings verbaasd en nieuwsgierig gezicht en een stem waarin verveling en depressie zijn te horen. Maar zij is tegendraads en vernieuwend en heeft een verrassend originele geest, waaruit eigenzinnige humor rond taal en bizarre vondsten ontspruiten. Waarmee zij een zaal anderhalf uur weet te boeien en te vermaken.”

   Kamps & Kamps
“Kun je cabaretiers die al tien jaar bezig zijn nog ‘Neerlands Hoop’ noemen? In het geval van Tim en Ward Kamps wel. Na het vertrek van Bor Rooyackers maken de gebroeders een zeer overtuigende doorstart als duo. Ze hebben de unieke vorm, met hun soms krankzinnige slapstick, overeind weten te houden. Deze uit een strip geknipte tweeling is scherper en origineler dan voorheen, maar vooral opvallend persoonlijker nu Kamps en Kamps elkaar als broers met de onversneden absurde waarheid van hun relatie kunnen confronteren”, aldus de jury over Kamps & Kamps.

   Roué Verveer
De jury: “Hij is gepokt en gemazeld in het stand up-circuit en was al jaren ‘een belofte’. Aan de hand van regisseur Floris van Delft wordt Roué Verveer langzaam een vaste waarde, die harder en sadistischer durft te worden met elk programma dat hij maakt. Verveer is niet vernieuwend, hij vindt zich echter wel steeds opnieuw uit. Hij heeft een hoogstaand vermakelijk niveau, met een uitstekende timing en geweldige interactie met zijn publiek, dat hij niet koste wat het kost, wenst te pleasen. Hij laat er geen misverstand over bestaan wie de touwtjes in handen heeft en wie de grappigste is in de zaal.”

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
18-05-10 - 20:07:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100