Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten: AKF: Concours om de Wim Sonneveldprijs

Op dinsdag 6 en woensdag 7 april streden zes kandidaten om een plek in de finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010. Na een spannende strijd in De Kleine Komedie heeft de jury de volgende drie finalisten aangewezen voor de finale op maandag 12 april:

  • Mattijs Verhallen
  • Marjolein van Kooten
  • Jan van Maanen

De afgelopen maanden hebben de zes kandidaten onder professionele begeleiding van een eigen coach of regisseur een tournee gemaakt door het land.
De jury bestond uit: Hijlco Span (voorzitter, programmamaker NCRV, jurylid VSCD Cabaretprijzen), Miep Boerkamp (directeur Schouwburg de Purmaryn), Mylou Frencken (cabaretière), Ruud Buurman (journalist/recensent) en Bert Stoots (componist/arrangeur).

De finale op 12 april wordt gepresenteerd door Jelle Kuiper. Tijdens het juryberaad wordt het gastoptreden verzorgd door het Monica da Silva Trio.

Ongeacht wie er maandagavond met de Sonneveldtrofee naar huis gaat, hebben de finalisten sowieso al een prijs. Vanaf september 2010 zijn ze nog bijna veertig keer te zien in theaters in het land tijdens de Finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Dat het Amsterdams Kleinkunst Festival wat oplevert is te zien aan eerdere winnaars/finalisten: Job Schuring, Reinder van der Naalt, Kiki Heessels, Mike Bodé, Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Ernst van der Pasch, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Klaas van der Eerden, Droog Brood, Eva Schuurman, Dames voor na vieren, Wouter Deprez, Geen Familie, Pieter Derks, Jeroen Bouwhuis, Thijs Maas en Roemer van der Steeg, en meest recent Yora Rienstra.

De finale vindt plaats op 12 april 2010, in de Kleine Komedie, aanvang 20.15 uur.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
09-04-10 - 15:01:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100