Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Joeren van Merwijk in première

Thomas Termeulen ging voor Cabaretmagazine.nl een kijkje nemen bij de nieuwe voorstelling van Jeroen van Merwijk en schrijft hierover:

Troubadour van de 21e eeuw

Anno 2010 moet alles snel. Internet, straaljagers,  deeltjesversnellers. Het lijkt alsof de rust volledig uit de samenleving is verdwenen. Dat is een keuze, gemaakt door de massa. Maar niet door Jeroen van Merwijk.

Als de rust zelve stapt Jeroen van Merwijk (1955) het podium op. In zijn alweer elfde voorstelling “Dat moet meneer Van Merwijk nodig zeggen!” bestaat als vanouds zijn show uit een deel cabaret, afgewisseld met zijn – alom geprezen - veelzijdige liedjes. 

Zo nu en dan wisselt hij zijn spel af met enkele columns waarin hij predikt over het ‘stompzinnigheidsinfuus’ waaraan wij allen zijn aangesloten, en de harde waarheid dat alles in het leven geld kost. Waar Van Merwijk voor moet uitkijken is dat hij niet te veel op zijn liedjes gaat vertrouwen: deze nemen meer dan de helft van de tijd in beslag. Vijf minuten cabaret worden afgewisseld door even zoveel minuten aan zang. Zeker niet erg voor de Van Merwijk-fans, maar je moet er van houden. 
 
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
01-02-10 - 10:16:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100