Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Knikkers hoesten of confetti ruften? Nina de la Croix kan niet kapot

De tot nu toe relatief onbekende cabaretière Nina de la Croix, geboren in Edam (1981) deed in 2007 mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival waar ze als 3e eindigde. Op vrijdag 18 december is Nina de la Croix in première gegaan met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Alles kan kapot’. Sinds het AKF heb ik haar niet meer gezien en ik was dan ook razend benieuwd naar haar ontwikkeling. Waren mijn verwachtingen te hoog gespannen? Nina de la Croix

Nina de la Croix kiest voor een moeilijke opening. Door direct in het verhaal te gaan zitten krijg je niet even kans om ‘even te snuffelen’. Nina verteld dat ze heel erg bekend is en ze niet meer door Edam kan lopen zonder nageroepen te worden. Ze noemt allemaal momenten in haar leven die daar aandeel aan hebben gehad. Dan opent ze pas echt de voorstelling. Ze stelt haar muzikant voor en er komt wat meer rust. Nina verteld over de verhalen van de dingen die ze noemt aan het begin van haar voorstelling. Haar jeugd in Edam, haar optreden met Michael Jackson, haar auditie bij Deal or no Deal. Allemaal gericht op succes en bekendheid verwerven. Bij elk verhaal gebeurt er echter elke keer iets waardoor het op het laatste moment maar niet lukt om echt door te breken. Één van de leukste onderdelen is wanneer Nina op het podium gaat liggen en een spelletje wilt spelen. Er moet gekozen worden wat erger is tussen twee dingen. Knikkers hoesten of confetti ruften? Er volgen meerdere van dit soort stellingen en vanaf dat punt begint het echt helemaal lekker te lopen.

Met haar liedjes maakt ze een overweldigende indruk. De liedjes zijn zowel inhoudelijk als muzikaal erg goed. Overigens mede door een goede begeleiding van pianist/gitarist Tjeerd Gerritsen.

Soms lijkt het alsof Nina nog niet de juiste volgorde in het verhaal heeft gevonden. Toch is het verhaal zelf erg sterk en doordacht. Al met al is het ongelofelijk dat dit haar eerste avondvullend programma is. Haar twinkelende ogen, het zichtbaar genieten van het optreden en het gemak waarmee ze het allemaal lijkt te doen, heerlijk om naar te kijken! Nina de la Croix hoort in het theater thuis. Ik wil haar snel weer zien, u ook?

Als er iets niet kapot kan, is het Nina de la Croix. 

Fotograaf: Jeroen van Amelsvoort
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-12-09 - 17:47:: Eerder verschenen:

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100