Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Boek: alles over oudejaarsconferences.

Voor wie er nog niet uit is om een leuk kado weg te geven de komende feestdagen hier een tip.Eind oktober is er een boek uitgebracht, De koning is dood, leve de koning!, met daarin alles over oudejaar conferences.
De absolute grondlegger van de oudejaarsconference is natuurlijk Wim Kan. Hij was in 1954 degene die de aller eerste oudejaarsconference voor zijn rekening nam, toen echter alleen nog op de radio. Hoe hij op het idee kwam om dit zo te doen is nooit duidelijk geworden, dat hij hier meester is was een feit.
De oudejaarsconferences op de radio, gebracht door de VARA,  waren enorm populair. Zeker in een tijd waar in veel huishoudens al tv bestond, ging toch de tv uit en de radio massaal aan.
Maar ook Seth Gaaikema verdiend eer aan het ontstaan van oudejaarsconferences, hij was degene die een show maakten voor op tv, iets dat Wim Kan eerder niet wilden.

Verder staat er in het boek beschreven wie na de dood van Wim Kan in de jaren 80 het stokje overnamen. O.a. Freek de Jonge en Youp van ’t Hek namen deze avonden voor hun rekening.
Youp presteerde het zelfs om een volledig bier merk de markt uit te praten, dit werd geschiedenis.

Tot op de dag van vandaag zitten er altijd nog miljoenen mensen op oudejaarsavond met champagne en oliebollen voor de tv. Even het jaar door nemen met een grote lach, aangrijpend liedje of een goeie grap.

Werkelijk een prachtig boek om te krijgen voor de donkere dagen die er weer aankomen!

Meer info over het boek vind je hier of is te koop in de betere boekhandels.
 

:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
01-11-09 - 14:50:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100