Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Theo Maassen wordt vandaag 55
 
 
Leids Cabaret Festival slaat handen ineen met filmzusje!

Het Leids Cabaret Festival is een van de bekendste cabaret festivals die ons land rijk is.
Veel grote namen van dit moment hebben daar hun eerste stappen gezet!
Toch gaat het festival iets verranderen. Leids Cabaret Festval slaat de handen ineen met het Leids Film Festival.
Het Leids Film Festival is een relatief nieuw festival waar niet alleen films en voorpremières points of interest zijn. Het festival organiseert ook exposities en lezingen en faciliteert bovendien verschillende discussies en vraagstukken om het medium ‘film’.

 Dit jaar heeft de organisatie van het Leids Cabaret Festival besloten de handen ineen te slaan met de organisatie van het Leids Film Festival.
Eén plus één is in dit geval hopelijk niet twee, maar veel meer laat de organisatie weten. Tijdens de vierde editie van het Leids Film Festival zullen de favoriete films van cabaretiers André Manuel, Micha Wertheim en Wim Helsen vertoond worden en speciaal door henzelf ingeleid worden, onder de noemer ‘Cinema & Comedy’.

André Manuel -
The Good, the Bad and the Ugly.
André Manuel bespreekt de film The Good, the Bad and the Ugly, een film van de hand van de Italiaan Sergio Leone uit 1966 met onder andere Clint Eastwood. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog halverwege de negentiende eeuw, spelen drie notoire avonturiers hun eigen spel om een goudschat te vinden. Om dit metaforische spel te winnen, moet er continu samengewerkt worden; te vertrouwen of niet te vertrouwen. De film schetst een wereld waarin iedereen het beste voor zichzelf zoekt, een wereld vol hebzucht en corruptie. Ieder voor zich, allen voor één?
 
Micha Wertheim
- In the Loop.
In the Loop is een splinternieuwe film (2009) van Armando Iannucci. De Britse ‘prime minister’ en de president van de Verenigde Staten zoeken een aanleiding en mogelijkheden om een oorlog in het Midden-Oosten te kunnen beginnen. In the Loop laat zien hoe politieke keuzes door bewindspersonen en hun adviseurs worden gemaakt, gekraakt en beïnvloed. De film is goed ontvangen door de internationale pers, mede door de cast (o.a. James Gandolfini), scherpe dialogen en de vergelijkingen met de hedendaagse politiek. In the Loop is alleen tijdens het Leids Film Festival in Nederland te zien.  

Wim Helsen -
C’est arrivé près de chez vous.
Wim Helsen koos voor deze zwartgallige satirische Belgische productie uit 1992. Het verhaal gaat over een groep filmmakers die een documentaire maken over seriemoordenaar Ben (Benoît Poelvoorde). De filmmakers raken al snel betrokken bij de morbide praktijken van Ben. De film laat zien dat de mens in staat is om overal entertainment uit te halen, zowel uit een zoetsappige film als uit het vermoorden van een soortgenoot. De film is al een dikke vijftien jaar geleden uitgebracht, maar het thema is nog steeds relevant. Als we alleen al naar het nieuws kijken, doemt steeds de vraag op of het allemaal nuttige nieuwsfeiten zijn of pure sensatie.

:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
16-09-09 - 19:16

Bron: LCF.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100