Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Leon van der Zanden wordt vandaag 44
 
 
Dit was het nieuws stopt

Met pijn in het hart neemt de TROS afscheid van het satirische nieuwsprogramma Dit was het nieuws, waarvan de laatste reeks vanaf half december wordt uitgezonden. Dat betekent dat na dertien jaar (de eerste aflevering was te zien in 1996) en 184 afleveringen het doek gaat vallen voor de goed bekeken nieuwsshow van presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje.

TROS-directeur Peter Kuipers: "We worden beperkt in onze zendtijd. Hierdoor worden we gedwongen keuzes te maken. Het liefste gaan we door met al onze programma's, maar dat kan helaas niet. Natuurlijk vinden we het jammer met een programma te moeten stoppen dat goed scoort, maar alles wat wij uitzenden, heeft goede kijkcijfers. Zo'n beslissing valt ons dus altijd zwaar."

Harm Edens was al vanaf het begin de presentator van Dit was het nieuws. Raoul Heertje was altijd teamcaptain, in het begin samen met Thomas Acda. Marc Marie Huybregts volgde Thomas op in 2000. Daarna nam Jan Jaap van der Wal in 2002 weer van hem het stokje over.
 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-07-09 - 16:50

Bron: broadcastmagazine.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100