Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Balkenende blijkt verzonnen

Elke zondag kiest Cabaretmagazine.nl het meest opvallende nieuwsbericht van De Speld, deze week:

Premier Jan Peter Balkenende bestaat niet. In werkelijkheid gaat het om de acteur Leo Cramer. Tot deze opmerkelijke conclusie komt de commissie Davids, die onderzoek doet naar de besluitvorming rond de inval in Troje. De commissie trof geheime AIVD-verslagen aan, waaruit ontegenzeggelijk blijkt dat de premier een van A tot Z verzonnen personage is.

“Het begon heel onschuldig’ aldus Cramer, “op verjaardagen deed ik vaak typetjes, waaronder ook Jantje Balkenende. Dan had ik altijd wat oneliners paraat, bijvoorbeeld: ‘Ik ben blij dat u die vraag stelt want als het nu gaat om respect voor elkaar dan zeg ik van je hebt het wel over mensen en dan kan het niet zo zijn dat mensen weglopen voor hun verantwoordelijkheid’.’ Mensen zeiden toen al dat het personage van Balkenende de ideale CDA-politicus zou zijn.’

Cramer vertelt dat het acht jaar geleden ‘een beetje uit de hand begon te lopen’. “Bij wijze van studentengrap zijn we toen de fractiekamer van het CDA binnengedrongen. Niemand had het door, dus keken we hoe ver we konden gaan. Op donderdagen deed ik dan dat brilletje op en ik ging naar de fractievergaderingen. Dat ging wekenlang goed, tot ik ineens verkozen werd tot politiek leider.”

Vanaf dat moment begon volgens de acteur ‘de adrenaline zijn verslavende werking te verrichten’.  “Het was even schrikken natuurlijk, maar de kick die het gaf was met geen pen te beschrijven. We gingen door, in de veronderstelling dat de kiezer het wel door zou hebben.”

Lees verder...

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
14-06-09 - 17:04

Bron: speld.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100