Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Album Wende Snijders

De prachtige debuut CD Quand Tu Dors is nu overal verkrijgbaar. Direct bestellen bij Bol.com
WENDE ‘Quand tu dors’

Over het album
Wende koos de mooiste stukken uit haar podiumrepertoire en voegde er enkele nieuwe stukken aan toe. Klassiekers uit het literaire oeuvre van Jacques Brel en Barbara, maar ook volkser repertoire van Edith Piaf. Daarnaast componeerde Wende eigen muziek op bestaande teksten van o.a. Jacques Prévert (auteur van het wereldberoemde Les Feuilles Mortes). Verder bevat Quand tu dors een verrassende Franse chansonbewerking van Willeke Alberti’s Telkens Weer.
Wende wordt op het album deels begeleid door haar eigen band: Bart Wolvekamp (piano), Jeanne Biessen (viool), Ro Krauss (altviool), Katja Dirven Didycenko (cello) en Bouke Feleus (accordeon). Voor de groter georkestreerde stukken deed ze een beroep op Het Metropole Orkest. De orkestarrangementen werden op maat gemaakt door Sebastiaan Koolhoven (die veel arrangementen schreef voor o.a. Mathilde Santing, Astrid Seriese, en Frank Boeijen)

Over Wende Snijders
Wende Snijders (1978) won in 2000 het Concours de la Chanson. Zij ontving zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs: een absoluut unicum in de geschiedenis van het Concours. In 2002 studeerde ze af aan de Academie voor Kleinkunst als zangeres en theatermaker. Komend seizoen zal ze in de Nederlandse theaters te zien zijn met haar chansonprogramma “WENDE”. De pers schreef over haar:
“Soms heb je een talk of the town. (…) Er is een nieuwe opgestaan. Het gonsde door de stad. Ben je al geweest? Je moet erheen. (…) Wende Snijders. Zij is het. Ronduit prachtig. Mooie stem en wat opvalt: schitterend begeleid.” (Youp van ‘t Hek, VARA TV Magazine)
“Snijders' stem wekt kippenvel op, terwijl haar lichaam de chansons krachtig ondersteunt. (…) Wende zal haar stem hopelijk nog vaak laten horen. En dat is iets om naar uit te kijken.” (Sp!ts)
“Zo'n doodenkele keer zie je en hoor je iets heel uitzonderlijks. (…) Wende heeft zich, zoals dat een ster in de maak betaamt, omringd met voortreffelijke muzikanten' (Het Parool)
“Het optreden van kleinkunstenares Wende Snijders zorgde voor een stevig dankgebed, want koude rillingen liepen over de bezwete rug” (Paul de Leeuw, Vrij Nederland)
Meer info: www.wende.nu
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
08-09-04 - 20:20

Bron: BV Van Gool.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100