Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Leon van der Zanden wordt vandaag 44
 
 
Journalisten massaal besmet door virus

Een pandemie van epische proporties bedreigt Nederlandse journalisten. Hele redacties dreigen te bezwijken aan het virus, dat een dwangmatige neiging veroorzaakt om over varkensgriep te schrijven. “Het begint met enige regels, maar al gauw komen er hele kolommen, zelfs volledige artikelen uit voort”, aldus een vooraanstaand medisch specialist. “Het erge is dat die journalisten elkaar allemaal aansteken. Binnen de kortste keren is een hele redactie besmet.” De ziekte is ook al overgeslagen naar andere media. “Radio, televisie, internet, iedereen is inmiddels aangestoken.”

Het ziektebeeld is steeds hetzelfde. “De journalisten schrijven over mondkapjes, interviewen kuchende reizigers op Schiphol en snellen dan naar een vooraanstaand specialist voor wat quotes. Vervolgens voorspellen ze het einde van de wereld en het uitsterven van de menselijke soort.”

De aandoening is, voor zover bekend, niet dodelijk, maar kan wel tot hevige irritatie leiden. Een geneesmiddel is nog niet bekend. “Men kan proberen een zieke journalist af te leiden met een verhaal over moslims of het aftreden van koningin Beatrix, maar dat is vooral symptoombestrijding”, aldus de medicus.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
03-05-09 - 12:41

Bron: speld.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100