Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Yora Rienstra wint Concours om de Wim Sonneveldprijs 2009

Op 6 april 2009 in een uitverkochte Kleine Komedie te Amsterdam is het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2009 gewonnen door Yora Rienstra. De tweede plaats ging naar Ygor. De derde plaats werd gewonnen door het duo Lankmoed. De publieksprijs ging naar Yora Rienstra. Tijdens deze spannende finale werd DeWaardering uitgereikt aan Joost Nuissl.

De jury, gevormd door Hijlco Span (voorzitter, programmamaker NCRV), Miep Boerkamp (directeur de Purmaryn), Lars Boom (scenarioschrijver), Frans van Bronkhorst (theaterproducent) en Bert Stoots (componist en docent Amsterdamse theateracademie), sprak van een sterke editie, waarbij het Concours zijn functie als toegangspoort tot de theatermarkt waarmaakt.

Tijdens de finaleavond ontving Joost Nuissl DeWaardering uit handen van Simone de Waard en Machiel Emmering. Deze nieuwe prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan personen of instellingen die zich achter de schermen zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van de Nederlandse kleinkunst. Volgens de jury van DeWaardering is Nuissl een belangrijk stimulator voor heel veel cabarettalent en heeft hij er altijd voor geijverd dat cabaret als een serieuze kunstvorm en niet zomaar als amusement wordt behandeld. Ook stond hij aan de basis van de prestigieuze VSCD cabaretprijzen. DeWaardering bestaat uit een plastiek, een oorkonde, een speciaal voor Nuissl geschreven gedicht van Frank van Pamelen en een (extern gefinancierd) geldbedrag van 1.500 euro.

De presentatie van de zinderende finale was in handen van Ron Boszhard. Tijdens het juryberaad werd het gastoptreden verzorgd door “Speelman en Speelman”.

UPDATE: Juryrapport bijgevoegd

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-04-09 - 10:24

Bijlagen: Juryrapport


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100