Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jeroen van Koningsbrugge nog niet exclusief bij VPRO

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn vanavond weer terug met een nieuwe serie van Draadstaal. Voor Van Koningsbrugge is dit, naast Ik Hou van Holland en (binnenkort) Tussen de Oren, het derde programma waar hij aan meedoet. VPRO-directeur Peter Schrurs zei onlangs dat hij daar niet erg blij mee is. Van Koningsbrugge begrijpt dat, maar vindt ook dat de VPRO hem dan meer zou moeten aanbieden.

Ik zou ook best exclusief voor de VPRO willen werken, maar dan moeten er wel aantrekkelijke alternatieven komen voor wat ik nu met veel plezier naast Draadstaal doe. Je kunt van mij niet verwachten dat ik 25 weken op vakantie ga. Ik ben er met de VPRO niet uitgekomen, maar de samenwerking is heel goed zegt hij in het AD.

Van de Ven schrijft alle teksten voor Draadstaal, Van Koningsbrugge levert ideeën aan. Het eerste seizoen hebben we het redelijk samen gedaan, maar toen kreeg ik een kind en dacht ik: ook nog eens schrijven, dat ga ik niet trekken. Ik ben sowieso te ongedurig voor schrijven. Als ik in mijn eentje achter de laptop zit, denk ik na tien minuten al: kom, laat ik eens een dvd kijken.
Van de Ven: Ik hoef niet alles op papier voor Jeroen in te vullen. Met zijn spel voegt hij altijd iets toe. Dat kan Jeroen niet laten. Ze zeggen wel eens van Amsterdammers dat zij altijd het laatste woord willen hebben. Nou, sinds ik zelf in Amsterdam woon, weet ik dat geen enkele Amsterdammer het haalt bij Jeroen: het stopt nooit bij hem.

Ondanks dat het programma veel geprezen wordt, zijn de kijkcijfers nooit echt hoog, zoals bijvoorbeeld bij (het beter geprogrammeerde) Koefnoen of De TV Kantine. Volgens Van de Ven komt dat omdat Draadstaal een andere benadering kiest: Negatieve humor vinden mensen leuk. Lekker schoppen. BN’ers kleineren. Elkaar afzeiken. Wij hebben bewust voor een minder makkelijk scorend type humor gekozen. Onze benadering is positief. We maken uitvergrotingen van herkenbare mensentypes, zonder het gestrekte cabaretvingertje

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
22-03-09 - 19:15

Bron: mediajournaal.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100