Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Meer kunst en cultuur liefhebbers lid van AVRO

Het aantal kunst- en cultuurleden van de AVRO is het afgelopen jaar met 50% sterk gestegen. Momenteel zijn er al ruim 80.000 mensen die alleen al vanwege het kunst, cultuur en musical aanbod van de AVRO specifiek lid zijn geworden van AVRO Kunst & Cultuur, meldt de omroep. De sterke groei onderstreept overduidelijk de resultaten van een vorig jaar gehouden representatief onderzoek waaruit blijkt dat de kijkers en luisteraars de AVRO zien als dé omroep die de meeste aandacht besteedt aan kunst, cultuur en klassieke muziek.

AVRO Directeur Willemijn Maas: Ik ben erg blij dat steeds meer mensen herkennen dat kunst en cultuur één van de speerpunten van de AVRO is en dat ook daadwerkelijk willen ondersteunen met een lidmaatschap. Het geeft ook aan dat ons programmabeleid, dat zich richt op mensen die kunst en cultuur een warm hart toedragen steeds meer vruchten begint af te werpen. De AVRO is grootaanbieder van kunst en cultuur en wil dit nog lang blijven doen voor een breed publiek, dat niet alleen onze programma’s waardeert maar ook geniet van de vele evenementen die wij jaarlijks organiseren.

UPDATE: Het persbericht wordt direct opgevolgd door een persbericht van Omroep C, in het kort:

De ledenwerfcampagne van Omroep C lijkt zijn vruchten af te werpen, met nog 12 dagen voor de boeg passeerde het ledental vanmorgen 38.000 leden.

Hilversum raakt in paniek. De netmanager van Nederland 2 gaf in NRC Handelsblad van 18 maart een valse voorstelling van zaken en suggereerde dat Omroep C programma’s van andere omroepen zou afpikken. In zijn kielzog claimt de AVRO (ruim 400.000 leden) vandaag via een eigen persbericht, 80.000 ‘cultuurleden’ te hebben geworven. Helaas betekent dit geenszins dat er daardoor meer aandacht voor kunst en cultuur op radio en televisie zal komen, door groei en toetreding van bestaande en nieuwe omroepen zal de zendtijd van de oude omroepverenigingen afnemen*.
Alleen de toetreding van Omroep C tot het publieke bestel leidt tot toename van programma’s over kunst en cultuur.
 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-03-09 - 13:51

Bron: mediajournaal.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100