Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Uitzending kruispunt over Wim Sonneveld

Op 8 maart is het precies 35 jaar geleden dat Wim Sonneveld overleed. De dood van Sonneveld ging als een schok door heel Nederland. De populaire cabaretier werd maar 56 jaar oud.

Nu, 35 jaar later staat het leven en het werk van Sonneveld nog steeds in de belangstelling. Op zijn sterfdag verschijnt er een boek over de jeugd van Sonneveld als kruidenierszoon in Utrecht. In het najaar is er een liedjesprogramma in het theater waarin ondermeer Syb van der Ploeg liedjes zingt van Wim Sonneveld. In Kruispunt aandacht voor de onbekende en persoonlijke kant van Wim Sonneveld. In interviews liet Sonneveld nooit veel los over zijn privéleven.

Sonneveld werd geboren in een protestants nest. Door toedoen van zijn vriend Huub Janssen, een uitgetreden kloosterling kwam Sonneveld in contact met het katholieke geloof en hij laat zich zelfs katholiek dopen.

In Kruispunt komt het lievelingsnichtje van Wim Sonneveld aan het woord over de bijzondere band met haar oom die voor haar een tweede vader was. En Michel van der Plas de bedenker van Frater Venantius vertelt hoe Sonneveld bijna als de frater uit Schin op Geul heeft kunnen optreden voor de Nederlandse bisschoppen tijdens het Tweede Vaticaans concilie in Rome.

Kruispunt, zondag 8 maart om 22.40 uur bij het RKK op Nederland 2

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
06-03-09 - 13:56

Bron: rorate.com


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100