Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Claudia speelt voor ziek kind

Cabaretière Claudia de Breij speelt zondag 8 maart een speciale voorstelling voor Moos, de zieke zoon van een vriendin. Met de opbrengst van de voorstelling wil Claudia een kenniscentrum financieren.

In het Fulco Theater in IJsselstein speelt Claudia zondag een speciale voorstelling. Er zitten elementen in die speciaal voor de avond zijn gemaakt.

Claudia speelt de voorstelling voor Moos, hij heeft het Angelman-syndroom en is lichamelijk en geestelijk gehandicapt. Moos’ moeder is een vriendin van Claudia en Claudia kan het niet langer aanzien dat zij zo hard moet vechten. Claudia: “Er zijn meer kinderen zoals Moos, maar niet zo heel veel. Dat is mooi natuurlijk, maar heeft ook een nadeel. Er is één ding nog klotiger dan een ziek kind zijn en dat is een kind met een zeldzame ziekte zijn. Want dan bestaat je hele leven uit van het kastje naar de muur worden gestuurd omdat niemand precies weet wat ze eigenlijk aan moeten met je slaappproblemen, je epilepsie-aanvallen, je spraakontwikkeling, etc.”

Van de opbrengst wil Claudia een Angelman-kenniscentrum opzetten. Claudia: “Er moet een kenniscentrum komen waar je als ouder van een Angelman-kind naartoe kunt en waar alle artsen wél weten wat ze kunnen doen om te helpen. Waardoor je misschien na 7 jaar een keer kunt doorslapen. Waardoor je misschien wel een vorm van communicatie kunt aanleren, zelfs al praat je niet. Waardoor het leven misschien ietsje gemakkelijker wordt.”

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
04-03-09 - 12:52

Bron: rtl.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100