Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Winnaars Camerettenfestival bekend!

Jorrit Rogaar (35) Is uitgeroepen tot 43ste winnaar van de juryprijs Cameretten 2008. Uit de handen van Jandino Asporaat ontving hij een cheque t.w.v. €2.500,-. De uitreiking vond plaats na een geslaagde finale waarbij het ging om de 3 overgebleven kandidaten; Max van den Burg (37), Theo van Duren (52) en Jorrit Rogaar.  
 
Allereerst reikten Brigitte Kaandorp en Jandino Aspiraat de publieksprijs uit. Deze won Max van den Burg met zijn programma ‘Max’. Vervolgens reikte ditzelfde komische duo namens de jury de persoonlijkheidsprijs met een bijpassend kunstwerk uit aan Art-Jan de Vries, met zijn programma 'Marja'. Hij stond niet in de finale, maar 'ontroerde met zijn mimiek, zijn spel, zijn open benadering en de ontwapenende manier waarop hij aan het eind van zijn voorstelling iedereen uit zijn stoel kreeg', zo zei de juryvoorzitter.


De jury bestaande uit Saskia Barten, Marjet Roerink, Ad van Terheijden, Dick Molenaar en Rens Beijer vond het niveau van alle deelnemers dit jaar erg hoog. Over Jorrit Rogaar werd het volgende gezegd: 'Op het podium staat een gewone doorsnee familieman, die een mooi persoonlijk en verrassend verhaal vertelt. Hij scoort in bescheidenheid en oprechtheid en weet met liefde en respect grappen te maken over een kwetsbaar onderwerp als het syndroom van Down.'
 
Het festivalpubliek was veelal laaiend enthousiast over de kwaliteit van de deelnemers, wat voor de organisatie reden is om haar tevredenheid over het festival uit te spreken.
 
Het talent en podiumpresentatie van de aanstormende cabaretiers maakte het festival een genot om naar te kijken. Terwijl de presentator Jandino Asporaat (persoonlijkheidsprijs Cameretten 2005) en het gastoptreden van Brigitte Kaandorp (jury- en publieksprijs winnares Cameretten 1983) de sfeer in de zaal verzorgden, werd het publiek op zaterdag ook buiten de zaal vermaakt door andere kleinere ‘acts’. De prijsuitreiking was zaterdagavond live te zien bij de jubileum uitzending van Mooi weer de Leeuw. Paul de Leeuw won in 1983 de Cameretten persoonlijkheidsprijs.
 
De finalisten van Cameretten gaan tijdens de finaletournee van december tot en met mei langs 50 verschillende theaters in het land. Hiermee wordt het zichtbare gedeelte van het festival afgesloten. Echter achter de schermen gaat Cameretten door. Om meer latent talent te verwerven blijft Cameretten aankomende cabaretiers actief signaleren en stimuleren die op weg zijn naar een professionele carrière. Voor meer informatie kijk op www.cameretten.nl of www.cameretten.hyves.nl

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
30-11-08 - 01:31:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100