Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten van Cameretten 2008

De voorrondes zitten er op en de tweede selectie is gemaakt. Max van den Burg, Theo van Duren en Jorrit Rogaar gaan door naar de finale van Cameretten 2008 die morgen
(29 november 2008) voor de 43ste keer, Nederland van een veelbesproken en altijd talentvolle cabaretier voorziet.
 
Cameretten is dit jaar begonnen met ruim 60 inschrijvingen. Na een lange voorselectie zijn daar 9 deelnemers uitgerold. Deze deelnemers hebben allen een eigen programma gemaakt en dit de afgelopen 3 dagen laten zien in het Oude Luxor theater. Na veel hilarische momenten, bizarre invallen, en vooral veel gelach, moesten er toch zes afvallen. De overgebleven 3 gaan op tournee en bezoeken gezamenlijk 50 theaters in heel Nederland, maar niet voordat morgen de strijd wordt gestreden om de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs.
Max van den Burg, Theo van Duren en Jorrit Rogaar spelen morgenavond de finale en laten opnieuw zien wat ze in huis hebben voor een uitverkochte zaal in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.
 
Wordt het Max met ‘Max’, of Theo met ‘De ongelofelijke slechtheid van de natuur’ of toch Jorrit met ‘Gewoon bijzonder’? Zodra de winnaar bekend is gemaakt, zal er een live verbinding tot stand worden gebracht met de 12 uur durende jubileum uitzending van ‘Mooi weer de Leeuw’.
Paul de Leeuw won 25 jaar geleden in 1983 de Cameretten persoonlijkheidsprijs, winnaar in dat jaar was Brigitte Kaandorp, zij deelt dan ook de prijzen uit.
 
Cameretten heeft al vaak aan het begin gestaan van de carrières van succesvolle cabaretiers. Al 43 jaar weet het Cameretten festival (nog) onontdekt talent op te sporen en te stimuleren. Velen van u kennen Herman Finkers, Bert Visscher, Theo Maassen, Hans Teeuwen, Plien & Bianca en Marc-Marie Huijbregts, die inmiddels niet meer zijn weg te denken uit de Nederlandse theaters

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
29-11-08 - 00:31:: Eerder verschenen:

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100