Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Winnaars VSCD Cabaretprijzen bekend

 De Vereniging voor Schouwburg en Concertgebouw Directeuren,de VSCD heeft vanmiddag de winnaars van de VSCD cabaretprijzen in De Kleine Komedie bekend gemaakt. Totaal werden er 3 prijzen uitgerijkt. Maarten van Roozendaal won de Poelifinario en Ronald Goedemondt ontving de Neerlands Hoopprijs. De oeuvreprijs werd overhandigd door minister Plasterk aan Freek de Jonge.

 
Maarten van Roozendaal ontving de poelifinario,de prijs voor het meest indrukwekkende programma van afgelopen seizoen. "Met meesterlijk gedoseerde emotie, sociaal en maatschappelijk engagement en muzikaal van het hoogste niveau. Tekstueel rijk,expressief en suggestief", aldus de VSCD cabaretjury. Ronald Goedemondt was de enige genomineerde.
 
Ronald Goedemondt ontving de Neerlands Hoop. Deze prijs wordt uitgerijkt aan de cabaretier met de grootste toekomstperspectief. "Na het zien en horen van zijn show zijn vele zaken uit het dagelijks leven niet zo gewoon meer als ze leken",aldus de VSCD Cabaretjury.
Voor de Poelifinario waren ook genomineerd: Sara Kroos, Herman Finkers,Droog Brood en Jochem Myjer.
 
Cabaretmagazine.nl was aanwezig en geeft zijn mening:
Opvallend puntje dit jaar was dat de winnaars al bekend waren door een misser van de VSCD die het persbericht te vroeg online zette. Zwartekat.nl reageerde adequaat en
publiceerde vervolgens de winnaars. Vervolgens werd Zwartekat.nl vanmiddag aangewezen als degene die het te vroeg publiceerde waarbij een kritische noot naar de VSCD zelf ontbrak.
 
Ook toen er in een toespraak naar voren kwam dat er te weinig nieuw talent geboekt wordt, ontbrak de kritische noot naar zichzelf. Het gedrag van theaters werd gepresenteerd als reactie van het gedrag van het publiek die steeds meer voor zekerheid gaat en nieuw talent laat liggen. Hierbij werd niet genoemd dat het van belang is om alsnog nieuw talent op een creatieve wijze vol te krijgen en dat zijzelf de partij zijn die dat moeten doen. De 3 liederen van Wende Snijders had de redactie dan ook graag vervangen zien worden door nieuw talent aangezien het in dit geval toch al vast zou staan dat de zaal vol zou zitten. Een mooie gelegenheid om nieuw talent te promoten leek ons zo. Hierbij vallen we uiteraard Wende niet af als een zeer bekwaamde zangeres, maar het gaf ons aan dat ze kansen laten liggen om nieuw talent te promoten ontbrak met al die pers in de zaal.
Het tot twee maal toe betitelen van de oeuvreprijs als “De grootste eer die een cabaretier kan krijgen”, kon misschien ook wat genuanceerder.
 
Tot zo ver de kritiek, de winnaars zijn er niet minder goed om! Maarten van Roozendaal en Ronald Goedemondt hebben de prijs verdiend! Wil je deze winnaars ook zien? Bekijk dan hier hun speellijsten:
 

 

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-11-08 - 21:03Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100