Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Fuad Hassen wint 6e Comedy Award

Zaterdag 8 november is in de Arenbergschouwburg van Antwerpen de juryprijs voor het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België, uit handen van juryvoorzitter Alexander Nijeboer, uitgereikt aan Fuad Hassen uit Den Bosch.
“Fuad heeft bravoure en is een goede verteller. In de finale speelde hij een knappe set met nieuw materiaal. Chappeau!”,  aldus de jury.
 
Ook de publieksprijs ging naar Fuad Hassen. De andere finalisten waren Arbi El Ayachi (B), Matanja Pinto (NL) en Seppe Toremans (B).
 
De jury bestond dit jaar uit: Alexander Nijeboer (voorzitter, recensent en auteur van de cabaret- en comedygids), Tom Bertels (oprichter en bezieler van Cabaretten in Gent en Antwerpen) en Roel Coppelmans (directeur Posttheater Arnhem).
 
Begin oktober zijn zestig deelnemers begonnen aan de voorronden van de Comedy Award, via selecties, workshops en try-outs bereikten vier talenten de finale.
De jury betitelde de finale van de nieuwste generatie stand-uppers dit zesde jaar als een mooie strijd om de Comedy Award, dit jaar met een sterke winnaar.
 
Vanaf 15 november starten de finalisten hun tour langs de Nederlandse en Belgische theaters met een uitverkochte voorstelling in de Stadsschouwburg Utrecht.
 
Dit jaar is de Comedy Award voor de zesde maal uitgereikt. Voorheen vond het festival plaats in Arnhem onder de naam Culture Comedy Award. Vanaf dit jaar is het festival een samenwerking aangegaan met de Arenbergschouwburg Antwerpen en het Parktheater Eindhoven. De finales vinden wisselend in deze steden plaats om het Vlaams-Nederlandse karakter van het festival te benadrukken.
 
De Comedy Award werd dit jaar ondersteund door Myspace Benelux, Dagblad de Pers, Comedy Central, CJP Nederland en België en CNRcomedy.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
09-11-08 - 15:54:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100