Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Cabaretbattle voor scholieren

De VARA is op zoek naar leerlingen die (onder begeleiding van een docent) hun school willen vertegenwoordigen met een stand-up, lied/rap én een sketch tijdens een van de vijf landelijke selectierondes van ‘Op weg naar het cabaretpodium' in maart 2009. De winnende schoolcabaretiers gaan in april 2009 met elkaar de battle aan, tijdens de finale in Amsterdam.

Het is de tweede keer dat de VARA ‘Op weg naar het Cabaretpodium' organiseert, in samenwerking met FreshAcademy (jongerenorganisatie voor CKV projecten, onderdeel van impresariaat PUURee). Vorig jaar verkenden circa twintig schoolteams het cabaretpodium, dit leidde tot ontwapenende, pure en veelal rake acts. Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen won in de categorie ‘lied'. Het Almende College uit Silvolde won uiteindelijk de sketch én de stand-up act. Docente Ingeborg van Dijk, coach van dit winnende team roemt de goede en sportieve sfeer en vertelt: "Onze leerlingen deden mee aan de voorrondes niet met het idee dat ze wilden winnen, maar meer om te laten zien wat ze konden. En om te genieten van het spelen op het podium voor publiek. Na hun optreden waren ze helemaal euforisch omdat het publiek op de juiste momenten gelachen had en de meeste grappen wel had begrepen."

De inschrijving voor het nieuwe seizoen is inmiddels weer geopend en loopt tot 12 december 2008. De voorrondes zijn gepland in maart en worden, net als de finale gepresenteerd door comedian Murth Mossel. Een deskundige jury bepaalt welke school uiteindelijk met de ere-titel naar huis gaat.

De VARA speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in de ontwikkeling van het hedendaagse cabaret en staat bekend als de cabaret-omroep bij uitstek. Met de cabaretbattle ‘Op weg naar het Cabaretpodium' wil de VARA jonge mensen op een actieve wijze kennis laten maken met een belangrijke Nederlandse kunstvorm/cultuurverschijning en daarbij talentontwikkeling onder jongeren stimuleren.

Cabaret spreekt veel jongeren aan en is naast een belangrijke kunstvorm ook een uitstekend middel om allerlei ‘lastige' issues in de klas te behandelen. Inhoudelijk kan worden bijgedragen aan de bewustwording van maatschappelijke onderwerpen (maatschappijleer). Daarnaast spelen in het studiehuis algemene vaardigheden zoals presentatie en communicatie een belangrijke rol.

Kijk op cabaretpodium.vara.nl voor meer informatie over de cabaretbattle en de spelregels.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-09-08 - 10:19Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100