Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Cabaretiers zetten zich in voor mensenrechten China
Terwijl een groot deel van Nederland feest gaat vieren in het Holland Heineken Huis tijdens de Olympische Spelen, maken wij kennis met Henk van Zon (Erik van Muiswinkel) en Lulu Andere Wang (Ellen Pieters) in ‘Het Schone Schijnekenhuis’. Zij presenteren vanaf een typisch Chinese locatie een gevarieerd satirisch actieprogramma, waarin een harde kritische noot gekraakt wordt. Bekende cabaretiers en acteurs maken hun opwachting. Naast Erik van Muiswinkel en Ellen Pieters nemen ook Paul Groot, Jack Wouterse, Dolf Jansen, Sanne Wallis de Vries, Diederik van Vleuten, Owen Schumacher, Joep van Deudekom, Cees Geel, Hadewych Minis, Nico van der Knaap, Wimie Wilhelm, Alex Klaasen, Patrick Stoof, Pieter Bouwman en Niek Barendsen aan het programma deel. De teksten zijn geschreven door Jeroen van Merwijk en Erik van Muiswinkel.
‘Het Schone Schijnekenhuis’ is op zaterdag 2 augustus 2008 om 21.30 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.  

Henk van Zon en Lulu Andere Wang ontvangen diverse gasten in ‘Het Schone Schijnekenhuis’, onder wie één Dalai Lama. Studio-kok Yan (Patrick Stoof) bereidt een bijzonder levendig organengerecht en twee kopstukken uit de Olympische Beweging komen het spel ‘De Plank Slaan’ spelen. Daarnaast wordt er regelmatig overgeschakeld naar verschillende locaties in China voor reportages, interviews en onthullingen. Het feest eindigt met een optreden van een oer-Hollandse artiest.  

De VARA bepleit met deze uitzending van ‘Het Schone Schijnekenhuis’ geen boycot van de Olympische Spelen, maar vindt het wel terecht dat er aandacht gevraagd wordt voor de systematische schendingen van mensenrechten in China, óók in het kader van de vraag of dit geen reden moet zijn om af te zien van deelname, niet aanwezig te zijn bij een openingsceremonie, dan wel geen feest te vieren in het Holland Heinekenhuis.
Programmadirecteur Frans Klein: ‘De VARA geeft een podium aan cabaretiers en acteurs die via satire commentaar willen leveren op de Olympische Spelen in China en de Nederlandse deelname daaraan in diverse verschijningsvormen. Dat past bij de VARA, als dé omroep van cabaret en satire.’

‘Het Schone Schijnekenhuis’, zaterdag 2 augustus 2008 om 21.30 uur op Nederland 1.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
14-07-08 - 14:36Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100