Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Theo Maassen wordt vandaag 55
 
 
Roemer van der Steeg wint AKF
Roemer van der Steeg (1979) heeft zaterdag de Wim Sonneveldprijs gewonnen tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). Met zijn hilarische liedjes en ontspannen optreden sleepte hij zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht.

Het Concours om de Sonneveldprijs van 2008 gaat de boeken in als een sterke editie. Na tegenvallende resultaten op andere cabaretfestivals, presenteerde het AKF dit jaar drie volwaardige finalisten, die allen met gemak de zaal bespeelden.
Publieksfavoriet Van der Steeg moest het opnemen tegen twee dames: Margriet Bolding (tweede plaats) en Sophie van Hoytema (derde plaats). De jury prees Van der Steeg om zijn verrassende liedjes, beeldende taal en zelfverzekerdheid. De opbouw van zijn programma klopt, net zoals de opbouw van zijn liedjes. Met veel flair bracht Van der Steeg eigen nummers achter de piano. Hij zong over mensen en dingen die hem verwonderen; over een oudere vrouw die door de betutteling in het bejaardentehuis haar sexy persoonlijkheid verliest of over zijn vrees dat hij met zijn nieuwe relatie de allerlaatste vagina in het echt heeft gezien. Door de sterke melodieën en geholpen door zijn vrolijke uitstraling bleven de liedjes snel hangen. Juryvoorzitter Hijlco Span: Van der Steeg straalde vanaf zijn opkomst. Zijn tegenspelers werkten universele thema’s uit. Bolding kwam met een eigenzinnig en absurdistisch verhaal over geluk dat soms uit een potje komt (Prozac). Ze ging tegen de depressiegolf in Nederland in en vertelde over de dingen waar je blij van wordt. Het meer traditionele programma van Van Hoytema ging over liefde en de terreur van een goede jeugd; de cabaretière overtuigde vooral met haar goed gezongen en originele nummers.

Finalistentournee Concours om de Wim Sonnneveldprijs, van 13/5 t/m 17/5 in Theater Bellevue, Amsterdam.

Foto's zijn te bekijken via DEZE link.
Artisjok neemt een kijkje achter de schermen, bekijken via DEZE link
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-04-08 - 10:54:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100