Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Publiek loopt weg bij Micha Wertheim
Vanwege onze vakantie hebben we nog niet bericht over alle ophef die is ontstaan rondom Micha Wertheim. Om toch hierover te kunnen berichten een artikel van het NRC. We zullen zo spoedig mogelijk hier mee over berichten.

===
Roermond, 12 maart. De grappen en grollen van cabaretier Micha Wertheim over een gehandicapte in Theater de Oranjerie in Roermond hadden gisteravond tot gevolg dat de zaal leeg liep en Wertheim zijn optreden moest afbreken.

Programmeur Dorien Pollaert van de Oranjerie eist excuses van de cabaretier, liet zij vanavond weten.


Wertheim maakte grappen over gehandicapten en richtte zich daarbij uitdrukkelijk tot een man in de zaal in een invalidenwagen. De gehandicapte man raakte hiervan volledig overstuur en verliet huilend de zaal. Het publiek reageerde verontwaardigd. ,,Wertheim kreeg steeds meer woedende en joelende toeschouwers over zich heen, en terecht'', zei Pollaert. Uiteindelijk stroomde de zaal leeg. ,,Wertheim komt hier nooit meer in'', besloot Pollaert.

Op
zijn website
stelt de cabaretier het ,,heel vervelend te vinden'' wat er is gebeurd. ,,Als ik in mijn theatervoorstelling gehandicapten uitmaak voor profiteurs en racisten die onze westerse samenleving ontwrichten, dan hoop ik dat het duidelijk is dat daar een zekere ironie achter zit.'' De cabaretier sprak de man in de rolstoel aan omdat hij dacht dat de bezoeker zat te sms'en. Het flikkerende lichtje bleek echter een display van zijn invalidenwagen te zijn.

,,Achteraf had Micha misschien gewoon moeten zeggen dat het hem speet'', stelt
zijn zegsvrouw in een reactie. In plaats daarvan draaide de cabaretier een conference over gehandicapten af. ,,Uitspraken die binnen de context van het programma op zijn plaats vallen, werden opeens veel te letterlijk genomen'', vertelt ze. ,,Micha kreeg opeens van alles naar zijn hoofd geslingerd en besloot toen de voorstelling af te breken.''

Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden, vat de woordvoerster samen. ,,Al lijkt het me heel gezond als hij een tijdje niet meer naar Roermond toe gaat.''


:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-03-08 - 22:54

Bron: nrc.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100