Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Mier wint Deltion Cabaretfestival
Niet de ‘zelfingenomen senioren’ maar het onbevangen, gemêleerde publiek bepaalde zaterdagavond in Zwolle wie de winaars van de 12e editie van het Deltion Cabaretfestival 2007 werden. De Rotterdammers Michel Verheijden en Erik Kuperus, beter bekend als ‘Mier’, werden de favorieten van het enthousiaste publiek.
Vooral  hun improvisatievermogen, interactie, energie en spitse humor vond bij het publiek grote bijval en bezorgde het kramp in de kaken. In Zwolle  mag gelachen worden.

Uit handen van het presenterende duo Cabaret Zinloos ontving Mier ‘Ovatie’, de bronzen Deltioncabarettrofee vergezeld van een geldprijs ad € 1000.
Zeer goede tweede werd het duo Brukx & Kempen uit Zoetermeer, zodat de inbreng uit het westen des lands in Zwolle goed uit de verf kwam.
Origineel, muzikaal,  vlot en ‘humanistisch’ waren enkele van de typeringen die het duo in de juryrapporten van het publiek meekreeg voor de grappige, afwisselende act die muzikaal goed werd gedragen. Het leverde het duo de aanmoedigingsprijs op bestaande uit een geldprijs van € 500.
Het traditioneel zeer druk bezochte publiekscabaretfestival werd geopend met een gastoptreden door Merijn Scholten (winnaar van de DCF-aanmoedigingsprijs 2006) en werd afgesloten met een gastoptreden door standup-comedian Jeffrey Spalburg.
Overige deelnemers DCF 2007:  Selie-Anne van der Veer, Frank van Alpen, Regilio Lingen, cabaretgroep De Noot, Jo de Rijck, Nynke van der Meer, Peter Bouwman, Robert van Ruiten. Standby: Peter, de Ranzige Dichter

De 13e editie van het DCF vindt plaats op 13 december 2008. Kandidaatdeelnemers kunnen zich vanaf heden aanmelden (zie: www.deltioncabaretfestival.nl).
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-12-07 - 09:33

Bron: deltioncabaretfestival.nl


:: Eerder verschenen:

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100