Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten GSCF bekend!
Wat een strijd was het, de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival zijn bekend! Vanavond zullen de volgende deelnemers in de finale strijden om de publieksprijs, de juryprijs en de persoonlijkheidsprijs.

- De Cartoons
- Esteban
- Ronald Smink

De Cartoons:
De Cartoons is een cabaretformatie van 5 Groningse studenten die luisteren naar de namen: Edo Blaauw, Focko van der Groot, Rutger de Jong, Justus Fokker en Tein Lugtenborg. In maart 2007 zijn deze jongens bij elkaar gekomen met het doel om samen cabaret te maken. De audities voor het GSCF was slechts hun derde optreden, toch plaatste ze zich met dit progamma voor de finale!
Het programma " Remi" bestaat uit ontroerende, soms absurde maar bovenal humoristische sketches en liedjes.
In de halve finale kregen ze een staande ovatie voor hun optreden. Vanavond zal blijken of ze ook dit keer het publiek op hun hand kunnen krijgen.

Esteban:
Afkomstig uit een land aan de andere kant van Atlantische Oceaan. Opgegroeid in de bossen van Gelderland. "Op ongeveer 3-jarige leeftijd kwam ik erachter dat ik Esteban was. Door mijn opvoeding heen stonden familie en vrienden mij toe mijn euh.. een eigen visie te ontwikkelen.
Daar wilde ik wat mee doen. En nu kan het.
Mijn voorstelling "Bijzaken" gaat over het retourneren van een hakenkruis. De rechtmatige eigenaar? Een indiaan. Vervoersmiddel? De trein. Wat is de kern? Bijzaken".
Meesterlijk is hou hij in zijn voorstelling "de avond steelt". Hierbij wordt de climax direct omgezet in een anti-climax omdat hij rustig aangeeft dat de aankomende grap "de avond gaat stelen". Zeer grappig hoe je "je beste grap" kan verknallen door te zeggen dat het de beste grap is, waardoor het alsnog een hoogtepunt blijft.
Deze 6-packer verteld een absurd verhaal waarbij reacties uit het publiek te horen waren als: "Deze man mag nooit kinderen krijgen" en "gatverdamme, wat een goor verhaal".

Ronald Smink:
Ronald Smink is 23 jaar, student  communicatie in Groningen en afkomstig uit het Friese dorpje Joure. Aangezien in Joure weinig is te beleven, is Ronald genoodzaakt vaak terug te vallen op zijn fantasierijke ideeën. Door urenlang op bed te liggen en naar het plafond te staren laat hij zijn gedachten de vrije loop.
Dit levert koffers vol absurde materialen op, die in combinatie met fysieke gebaren en Friese tongval Ronald tot ene karakter op het podium maken.

Afvallers:
De volgende deelnemers zijn de halve finale niet door gekomen.
- Gijs Nillessen
- René van Meurs
- Robert Derksen

Helaas staat dus onze columnist Robert Derksen niet in de finale. Zijn ervaring zijn te lezen via deze link.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
26-10-07 - 11:05:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100